Hagyó, a sírós főgonosz

2011. november 10. 12:47

Az Index hozzájutott a Hagyó-ügy nyomozati anyagának egyes részleteihez, amelynek legérdekesebb elemeit MikiLeaks című sorozatukban teszik közzé. Az első rész Hagyó Miklós vallomásairól szól, amelyből kiderül: a politikus egyszer elsírta magát, Demszky Gábor pedig őt nevezte ki főgonosszá.

2011. november 10. 12:47

Az Index nyilvánosságra hozta a bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és zsarolással vádolt Hagyó Miklós által az ellene folyó nyomozás során tett vallomások bizonyos részleteit. Hagyót az ügyészség két nagyobb és több kisebb ügy kapcsán gyanúsítja a fenti bűncselekményekkel.

Hagyó Miklós a a szentendrei HÉV tájékoztató tábláinak ügyében állítólag 2008-ban főpolgármester-helyettesként felszólította Balogh Zsoltot, a BKV megbízott vezérigazgatóját, hogy évi 15 millió forintot adjon át neki. Ezt a politikus hivatali helyzetével visszaélve tette meg, és meg is fenyegette a megbízott vezérigazgatót. Az egykori főpolgármester-helyettes vallomásában tagadta, hogy pénzt vett volna át Balogh Zsolttól, vagy erőszakos, félelemkeltő magatartást mutatott volna a BKV akkori vezetője felé. Hagyó aljas hazugnak nevezte Baloghot, és egyszer el is sírta magát azon, hogy nem érti miért akarja a volt vezérigazgató tönkretenni az életét. Hagyó Miklós elismerte, hogy néha felemelte a hangját „amikor tötyörgést érzett”, ám bűncselekményt állítása alapján nem követett el - derül ki az Index által nyilvánosságra hozott információkból.

Hagyó az Index információi alapján vallomást tett a másik nagyobb ügyben is, amelyben azzal gyanúsítják, hogy 2007-ben felszólította a BKV akkori vezérigazgatóját egy szerződés megkötésére. Antal Attilának az AAM Zrt.-vel kellett az 50 millió forintos értékhatárt éppen el nem érő szerződést megkötnie. Az ügyészség szerint ezzel a BKV egy felesleges és indokolatlan szerződésért fizetett ki 49,48 millió forintot, amelyet Hagyó használt fel egy beszámolóhoz. Ezt az ügyészek szerint így a főpolgármester-helyettesi keretből kellett volna kifizetni. A politikus vallomása szerint nem emlékszik ugyan a pontos ügyre, ám szerinte a 10-20 milliós főpolgármester-helyettesi keretből nem lett volna finanszírozható. Hagyó kijelentette, hogy Antalt nem ő utasította az AAM-mel való szerződéskötésre, ugyanakkor a cég jelentős munkát végzett. A szocialista politikus szerint egyébként Antal 2007-ben egy kétmilliárdos szerződést kötött az AAM-mel, amelyről sem ő, sem a városháza, sem a BKV igazgatósága nem tudott - írja az Index.

Az AAM kapcsán Hagyó Miklós hangsúlyozta városházi SZDSZ szerepvállalását is. A BKV vezetésében így a főváros képviselői közül nemcsak ő, hanem állítólag Demszky Gábor főpolgármester, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, illetve Mesterházy Ernő tanácsadó is részt vett. Hagyó vallomása el is panaszolja: Demszky nyilatkozataival letolta magáról a felelősséget, így ő válhatott a kézi vezérlésű irányítást használó főgonosszá.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. november 10. 19:16
so hardcore... bleed muddafukka
Honfi-fi
2011. november 10. 18:54
Primitív, jászsági birkapásztor. ( bocs a rendes jászoktól) Egy ilyen is csak demszky alatt/mellett lehetett polgármester helyettes.
*ufó*
2011. november 10. 18:46
mikileaks blues miközben a demszky szabadlábon vicsorog addig miki elvtársnak a könnye csorog mintha eltalálta volna egy gyors balhorog félelmében szűköl és összevissza tántorog régebben még serényen parancsokat osztott a közösre rájárt, mindent kifosztott de mára a renoméja igencsak megkopott és hogy mentse irháját, mindenkire rámorog de magáról már soh'se mossa le a mocskot a bukott politikus bőre a legolcsóbb
di maggio
2011. november 10. 16:10
40 dkg parizert Hagyónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!