Jobbik: A Fidesz-MSZP tengelyen virágzott a Quaestor

2016. július 12. 15:46

Z. Kárpát Dániel Jobbik alelnök szerint könnyen lehet, hogy a K&H-ügyhöz hasonlóan a Quaestor-botrány brókerbűnözőit is futni hagyják. Ezt a Tarsoly Csaba és társai ellen kedden indult büntetőper kapcsán mondta a politikus. A párt a Fideszt és MSZP-t vádolja azzal, hogy a visszaélések zavartalanul működtek. Kormányra kerülésük esetén gyors elszámoltatást ígérnek.

2016. július 12. 15:46

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP alkotta „Quaestor-koalíció” a felelős azért, hogy a visszaélés-sorozat  évtizedeken át, és a kormányváltás után is működhetett. Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: a Jobbik már 2010 végén huszonnégy olyan törvénymódosító javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyek nagyságrendekkel szigorúbban büntették volna a „brókerbűnözőket”. Jellemző a XX. század leszerepelt pártjaira, hogy a Fidesz és az MSZP ezeket a javaslatokat kéz a kézben söpörte le az asztalról – fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta: a K&H-ügy felelősei még 13 évvel a botrány kirobbanása után sem nyerték el méltó büntetésüket, ezért okkal lehet tartani attól, hogy az Orbán-kormány alatt nemcsak Kulcsár Attila, hanem Tarsoly Csaba is vígan élheti tovább mindennapjait. Ha a Jobbik kormányra kerül, olyan intézkedéseket fog hozni, amelyek felgyorsítják a brókerbotrányok felelőseinek elszámoltatását – közölte.

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. július 13. 11:44
Ne erőlködj, fostarisznya! ------ http://alfahir.hu/ujabb_botrany_rogannak_negymilliot_kellett_vinni
Labancok
2016. július 13. 10:26
feritekeri 2016. július 12. 18:18 zzzzzzzzzzzzkárpót anyád meg egy csutkafasz tengelyen pörgött ? ...azért lettél álltóhelyben pörgő majom Észrevettétek hogy a fideszfelszopó aprómajmok egy ideje 1 azaz egy darab ÉRVET sem tudnak felhozni orbán mellett? orbán olyan szinten rabolja le az országot, hogy ezt már Goebbels se tudná kimagyarázni, ezért frusztráltak és csak személyeskedni tudnak az érvek súlya alatt!
pollip
2016. július 13. 08:41
Ez a Z Kárpát logika nélkül mindent mindennel összemos. Vagy ez a logikája? Van, aki megeszi?
lilla
2016. július 12. 23:18
> Kormányra kerülésük esetén gyors elszámoltatást ígérnek. ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!