Boldoggá avatták Brenner János vértanút

2018. május 01. 14:35

Brennert Jánost 1957-ben gyilkolták meg a kommunisták.

2018. május 01. 14:35

Boldoggá avatták a kommunizmus áldozataként 1957. december 15-én vértanú halált halt Brenner János katolikus papot kedden Szombathelyen.

A több mint tizenötezer ember részvételél tartott latin nyelvű boldoggá avatási szentmise elején Angelo Amato bíboros, az Apostoli Szentszék szentté avatási ügyek kongregációjának prefektusa felolvasta Ferenc pápa levelét, amelyben az egyházfő engedélyezte Brenner János egykori rábakethelyi káplán boldoggá avatását.

A szertartás részeként, a szokásoknak megfelelően Brenner János ereklyéit egy szentségtartóban az oltár mellé helyezték. Külön érdekesség, hogy Brenner József nagyprépost, a boldoggá avatott Brenner János öccse tette ezt. 

A boldoggá avatási szertartást követő szentmisén a szentbeszédet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mondja. A szertartáson számos püspök mellett részt vesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2018. május 01. 17:27
Mindszentyt vajon melyik egyházfő és kormányfő meri bevállalni?
olvaso9
2018. május 01. 16:51
Brenner János történetét ugyanúgy meg kellene ismertetni az új nemzedékekkel, mint például a holokausztot. Tanítani kellene, mi történt gyilkosság után, hogyan akarták megmásítani a történéseket, hogyan akarták még az emlékét is eltörölni.
péterx
2018. május 01. 16:26
Kellenek az ilyen nagy /vér/tanúk , mert a liberalizmus ideológiája nagyon összezsugorítaná az emberlétet...
Georgios Kyriacos Panayiotou
2018. május 01. 16:06
Majális van. A kamukeresztény-bolsevikok majálisoznak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!