Elsikkasztotta a sorsjegyeket egy lottózói dolgozó

2023. augusztus 16. 10:08

Vádat emeltek ellene.

2023. augusztus 16. 10:08
Theme image EUROJACKPOT.

Sorsjegyeket és a bevétel részét is elsikkasztotta egy somogyi lottózóban dolgozó nő az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t. Közleményükben azt írták: 

a negyvenes éveiben járó vádlott 2021 decembere és 2022 májusa között 573 sorsjegyet kapart le anélkül, hogy ellenértéküket kifizette volna, mert abban bízott, hogy nagyobb összegű nyereményhez jut, és abból rendezi a hiányt.

Tettét úgy próbálta leplezni, hogy a lekapart, nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, azokat meglévőként tüntette fel a leltárjelentésekben - tették hozzá. Az ügyészség kitért rá, hogy az asszony a lottózó 2022. májusi forgalmának egy részét is eltette, így összesen 1,5 millió forint kárt okozott. 

Bár a vádlott a cselekmény felderítése után együttműködött a nyomozóhatósággal és megtérítette a kárt, az ügyészségnek az eredményes közvetítői eljárás ellenére is vádat kellett emelnie ellene, mert tette akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - jegyezték meg. Hozzáfűzték: az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Fonyódi Járásbíróságnak.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP


 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. augusztus 17. 06:43
Elég szar a nyerési esély,a jegyzőkönyv alapján......
Tuners
2023. augusztus 16. 11:17
Valami matekzseni lehetett 😅
orokkuruc-2
2023. augusztus 16. 10:40
Dehát az a rengeteg ellenpélda nem gondolkodtatta el..? (ő aztán tudhatja, hogy szerencsejátéknál mindig a bank nyer!)
Illieral
2023. augusztus 16. 10:29
Sose veszek ilyen szarokat, de elgondolkodtató, hogy 500+ db ban nem volt semmi nyeremény... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!