Elképesztő fejlemények: 38 méter hosszú alagutat épített magának az esztergomi robbantó

2023. szeptember 25. 15:44

A Központi Nyomozó Főügyészség megállapította: a robbantó szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

2023. szeptember 25. 15:44
null

Az esztergomi robbantás elkövetője az eddig beszerzett adatok szerint olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben az MTI-vel.

A robbantó szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult

– írta az ügyészség. Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Műveleti Szolgálatának Bűnügyi Technikai Főosztálya nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyészség közlése szerint a szemle megállapította, hogy

az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető olyan, Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében továbbra is haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket. A helyszínen jelenleg is nyomozati cselekmények folynak.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben.

A szerda este történt esztergomi robbantásban egy rendőr életét vesztette, nyolc rendőr és három tűzoltó megsérült.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. szeptember 26. 10:42
Kérdés melyik vegyipari cég dolgozóinak volt az orgazdája, mennyit loptak és hol a többi.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 25. 22:14
>>> lájkbajnok 2023. szeptember 25. 16:10 Hol volt a rendőrség, a titkosszolgálatok? Pankotai Lilit üldözték? <<< Nincs az a titkosszolgálati kapacitás, ami hozzátok elég volna.
cccbasatu
2023. szeptember 25. 21:59
Érdekes hogy milyen okok vezettek ehhez a tragédiához erről nem írnak,nem nyilatkoznak azok akiknek kellene! Más részt tudni ill.látni szeretnénk azokat a filmeket amit a TEK emberkék kamerái felvettek.A fentiek nyilvánosságra hozása egyértelműsíti hogy kik voltak azok a bosszúállók akik előidézték a tragédiát ,AZAZ KIK A FELELŐSEK?Szóval páncélossal mennek állig felfegyverkezve a villanyt kikapcsolni,letartóztatni valakit azért mert vérig sértett egy fidesznyik nacsalnikot.Szóval ki a farbával ,kik ezek az emberek akik érthetetlen okokból a halálba küldtek embereket?Ez a lényeg ,meg az hogy nincs a pucájukba vér hogy vállalják a felelősséget a bunkóságukért!
konfitaltkacsa
2023. szeptember 25. 19:40
Azért arról nem beszél senki, hogy az elkövető sajnos minden célját teljesen elérte. És pont úgy ahogy előre eltervezte. Sztem felelőst kéne keresni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!