Eldőlt: reszkethet a baloldal, Orbán Viktor el fogja foglalni Brüsszelt

2024. április 04. 08:46

Ágh professzor nagyon elrúgta a pöttyöst.

2024. április 04. 08:46
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Ágh Attila professzor.
Forrás: YouTube – képernyőkép

„A húsvéti elcsendesedés után nagyon gyorsan fel kellett venni a ritmust, mert a Klubrádió harsány riadót fújt. Ágh Attila volt a Hadd szóljon! című műsoruknak a vendége. A műsorvezető, Dési János bedobta a gyeplőt a lovak közé, azt kérdezte a politológus professzortól, hogy most 2024-ben tud-e valami optimistát mondani a politikai kilátásokat illetően. A politikai vátesz csípőből vágta rá a baloldalon megszokott, vágyvezérelt választ:

»Bármilyen abszurd, tudok. (…) Az utóbbi hónapokban bakik sokaságát követik el, tehát a gépezet elkezdett omladozni. (…)«

Azonban nem ez volt Ágh Attilának a legmegdöbbentőbb válasza a beszélgetés során. A tudományos szocializmus nagy ismerője valami nagyon nagyot szeretett volna mondani, ezért ezúttal nagyon messzire rúgta el azt a bizonyos pöttyöst, ahogy pestiesen szokták mondani:

»Az Európai Unió kvázi az Orbán-rezsimet halálra ítélte.«

Érkezett is erre a merész kijelentésre Ágh professzortól a mindenre kiterjedő, maximálisan kimerítő válasz, amit az elmúlt hosszú-hosszú évtizedek szakmai múltjára támaszkodva ismertetett a hallgatósággal:

»A nemzetközi helyzet fokozódik, ahogy a régi vicc mondja. De most tényleg fokozódik. (…)«

Most aztán kinn vagyunk a vízből. Igen, jól érzik kedves olvasók, hogy bizony ennek a válasznak van egy jelentős mértékű marxista–leninista bukéja. Hiszen ezek a szavak Ágh elvtárs szavaival ellentétben nem egy régi viccből valók, hanem Bacsó Péter Tanú című klasszikus filmjében hangzanak el az Őze Lajos által zseniálisan megformált Virág elvtárs szájából.

A vér nem válik vízzé. Legutóbb már bemutattuk Ágh elvtárs szakmai munkáinak esszenciáját, érdemes ezúttal is visszaidézni:

Az őstörténet aktualitása. A marxista őstörténet-elmélet fejlődéséhez; Kossuth, Bp., 1973
A materialista történetfelfogás születése. A Gazdagsági-filozófiai kéziratok történetfelfogása; Kossuth, Bp., 1974
Bevezetés a marxizmus–leninizmus társadalom- és történetelméletébe; Oktatási Minisztérium, Bp., 1975
A marxi történetfilozófia kialakulása; Akadémiai, Bp., 1975
A termelő ember világa. A polgári politikai gazdaságtan emberfelfogásának marxi kritikája; Kossuth, Bp., 1979
A politika világa. A marxista politikaelmélet alapvonásai; Kossuth, Bp., 1984
Demokratikus szocializmus. A szocializmus alapértékei és a marxizmus hegemóniája; Zrínyi, Bp., 1989 

Mivel Ágh Attila politológusi minőségében megszólalva szinte soha nem volt képes megjósolni a politikai folyamatokat, sőt jobbára az általa elmondottaknak pont az ellenkezője valósult meg, a baloldal bizony kezdhet reszketni, mert jelentősen megnőtt az esélye annak a tervnek, amit Orbán Viktor a március 15-i ünnepi beszédében mondott, ahol a júniusi EP-választás fontosságára felhívva a figyelmet úgy fogalmazott, hogy el kell foglalnunk Brüsszelt.

Úgyhogy én örömtüzek gyújtása helyett sokkal inkább aggódnék a baloldal helyében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­­­a­­k­­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Box Hill
2024. április 05. 21:12
Szegény embert az Ágh is húzza.
Pelso j.
2024. április 05. 11:22
Balázs, a történet lényege nem Ágh, hanem hogy ti a főnökkel az élen indultok, s elfoglaljátok Brüsszelt. Persze gyalog.
tapir32
2024. április 04. 22:08
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már megmutatták, hogy alkalmatlanok! Ez nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!