Rétvári Bence: Az EP a migrációs paktum megszavazásával szembement az európai emberek akaratával

2024. április 10. 21:57

A szolidaritás nem egyenlő az illegális bevándorlók kötelező elosztásával! – vélekedett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

2024. április 10. 21:57
RÉTVÁRI Bence; KOCSIS Máté

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az Európai Parlament (EP) a migrációs paktum szerdai megszavazásával ismét szembement az európai emberek akaratával – vélekedett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„Az európaiak biztonságban akarnak élni, és elutasítják a migrációt. Ezzel szemben a migrációpárti politikusok minden fórumon áterőszakolják saját javaslatukat a migránsok tervszerű betelepítéséről. Ez a döntés egész Európa jövőjét megváltoztathatja” – fogalmazott Rétvári Bence.

A helyes irány a külső határok megvédése lenne, amit Magyarország tesz minden nap. Az viszont elfogadhatatlan és észszerűtlen, hogy a határon lefolytatott eljárások 28,3 százalékát Magyarországtól várják – fűzte hozzá.

Azt írta: a migrációs paktum már a bevezetése előtt megbukott, hiszen amikor még önkéntes alapon lehetett a migránsok belső áthelyezési rendszeréhez csatlakozni, teljes kudarc volt a működése. Felidézte: a magyar kormány évek óta mondja, csak Brüsszel nem hallja meg, hogy az illegális bevándorlást már az Európai Unió határai előtt meg kell állítani. A külső határokat kell megvédeni megfelelő fizikai és jogi eszközökkel, ahogyan azt Magyarország már évek óta teszi. Ez az egyetlen hatékony megoldás! – vélekedett. Közlése szerint a magyar kormány hosszú ideje küzd azért, hogy felhívja Brüsszel figyelmét arra: 

a szolidaritás nem egyenlő az illegális bevándorlók kötelező elosztásával!

Míg egyes kormányok a migrációs nyomás növekedéséhez nyújtanak pénzügyi támogatást, addig a magyar rendőrök és határvadászok nap mint nap a testi épségüket kockáztatva védik az EU külső határait. Védik azt a kerítést, amely megépítésének és fenntartásának költségeit az Európai Bizottság kizárólag politikai indokokból továbbra is a magyar adófizetőkre hárítja át – sorolta.

Brüsszel éppen abban a zsákutcában szeretne továbbmenni – folytatta – , amelyben az illegális bevándorlással kapcsolatban 2015 óta van az EU. Miközben a paktum hatálybalépését követően minden országnak végrehajtási tervet kell majd készítenie, Brüsszel el akarja vonni a felzárkózási pénzek egy részét migrációs célokra. Ez azt jelenti: az illegális bevándorlás szervezésének költségeit úgy fedeznék, hogy az egészségügytől, az oktatástól, a szociális ellátástól vagy a vállalkozások és az infrastruktúra fejlesztésétől vennének el forrásokat – vélekedett.

Ezenfelül, a tervek szerint Brüsszel kampányt indít minden tagállamban a paktum népszerűsítésére, valamint külön apparátust állít fel a migránskvóták betartásának ellenőrzésére is. Vagyis arra, hogy a tagállamok kvóták szerint szétosztják-e egymás között az illegális bevándorlókat, akik pedig nem hajlandóak erre, azok befizetik-e a pénzügyi büntetést, amely nagyjából nyolcmillió forintot migránsonként – fűzte hozzá.

A nemzeti konzultáción részt vevők 99,33 százaléka nyilatkozott úgy: a kormánynak meg kell védenie Magyarországot attól, hogy az országban „migránsgettók” jöjjenek létre.

„A magyar emberek szavát meg kell hallania Brüsszelnek is! Magyarország nem lesz bevándorlóország!” 

– fogalmazott Rétvári Bence.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Ha Németországba jössz, be kell tartanod a törvényeinket! Legalábbis elméletben.

 

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­­l­á­n­­y­­o­­k­­ ­­v­á­r­­n­a­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
békalepcse2.0
2024. április 11. 08:21
Ez a döntés a nyugdijasaink ellátásától veszi el a forrásokat. Kíványcsi leszek a munkásőrözvegyek ezutánu szavazataira.
krisztoforo48-2
2024. április 11. 06:33
Minden áron meg kell tagadni a végrehajtását és a vasfüggönyt visszaállítani újra nyugat felé.Lőparancsot kiadni a határokon!!!
zabszem
2024. április 10. 23:41
Minden rohadék hazai EP KÉPVISELŐNEK, AKI MEGSZAVAZTA MEG KELL VONNI A FIZETÉSÉT! AKI MEGSZAVAZTA, FIZESSEN ÉS BE KELL KÖLTÖZTETNI HOZZÁJUK PÁRAT!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!