Tovább a fejlődés igaz útján – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. szeptember 27. 13:36

A progresszív, nyugati társadalmi újítások megmutathatják a fejlődés igaz útját a poros-koszos közép-európai ember számára.

2019. szeptember 27. 13:36
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ szemléje

 

„Kedves Olvasóinknak már számos eseten keresztül igyekeztünk bemutatni mindazokat a progresszív, nyugati társadalmi újításokat, amelyek a poros-koszos közép-európai ember számára megmutathatják a fejlődés igaz útját, s a maradiságából kitörve végre felnőhet a Nyugat erkölcsi-morális-haladó nagy családjához. Nos, a heti szemlénkben is számos eset igazolja, hogy utunk még hosszú lesz és rögös…De talán ez nem akkora baj.

Elsőként szeretnénk arról az örömhírről beszámolni, hogy a brit Mirror cikkén keresztül megismerhetik a világ legfiatalabb transznemű emberét, egy ma 8 éves Nagy-Britanniában élő kisfiút, aki kislánynak képzelve magát, lányként öltözködik, játszik és viselkedik. Sőt! Átalakulását egy éve immáron a hatóságok is jóváhagyták: hivatalosan már Lunának hívják, útlevelében is ez a név szerepel. Megnyugtató, hogy édesanyja és a helyi LMBT közösség mindenben támogatja a kis Lunát, akinek azonban még pár évet várni kell a nemi átalakító műtétekre. Ami viszont ennél aggasztóbb az az, hogy a cikk beszámolója szerint Nagy-Britanniában az egészségügyi rendszer keretein belül működik egy ún. „Nemi Identitás Fejlesztő Szolgálat”, ahol évente több ezer gyermek fordul meg.

És ha már a felelősségteljes szülőknél tartunk, akkor ezek után nem lepődünk meg azon sem, hogy a Pink News beszámolója szerint egy dél-angliai szülőpár gyermekük születése óta eltitkolja annak nemét. A cél a csöppség, a kis Anoush környezetének semlegessé tétele a nem kívánatos nemi sztereotípiáktól, behatásoktól így a gyermek egészséges fejlődésének biztosítása. Arra viszont bizonyosan nem gondolhattak a haladó szülők, hogy vajon milyen hatások érik a gyermeket, ha megszólításában, öltöztetésében, s neveltetésében nemnélküli kisgyermekként kezelik majd az óvodában, az utcán, vagy éppen a játszótéren… Anoush titkát még az egyik nagyszülő is csak véletlenül, pelenkázás közben ismerte meg. Képzelhetjük az ezt követő családi perpatvart…Reméljük a haladók hamar meglátják e nevelési módszerben rejlő üzleti lehetőségeket és elkezdenek forgalmazni a titkolt nemű csecsemők pelenkájára szerelt arcképfelismerős nagyi sokkolókat. Mama helyénmarad.

De, hogy véletlenül se gondoljuk azt, hogy a gyermekek neveltetésével kapcsolatos nonszensz elképzelés csak néhány elmeháborodott szülő önmegvalósításának vad megtestesülése, a Daily Mail beszámolójából megtudhatjuk, hogy a szintén angliai Warwickshire megye 241 általános iskolájában a 6 és 10 éves korú kisiskolások számára bizony idén szeptembertől bevezették a testi örömök felfedezését („Megérteni önmagam”) célzó órát. Így a matek, tesi, töri, föci mellett a kis nebulók már a maszti órát is beírhatják az órarendjükbe. Azt gondolnák, hogy viccelünk, pedig az eset nagyon is komoly: a tantárgyhoz tanterv és tananyag is tartozik, bár a feleltetés és értékelés módszertanáról nem tudtunk meg sokat a Daily Mailtől, az ügy kapcsán a szülők heves tiltakozásba kezdtek, több szülő például kiíratta gyermekét az iskolából. Reméljük törekvésük már csak azért is sikerrel jár, mert a transznemű Luna és a kis Anoush elég nagy bajba kerülne az órákon. És esetükben is bizonyosan hamar megbüntetné a vasszigorral lesújtó liberális egyenlő bánásmód kommandó a maradi, bináris nemi sztereotípiákra építkező tantervet. A felsőbb éveseknél nyugalom, már erre is figyelnek a brit nemzeti tanterv keretében. Igen, jól érzékelik közeleg a végítélet kedves Olvasóink…

De, hogy némi jó hírről is beszámolhassunk, a Huffington Post beszámolója szerint egy amerikai férfi, James, kivételesen nem gyermekeken, hanem saját magán éli ki aberrációit. Ő ugyanis szerelmes saját másik női alteregójába, Diane-be. A bizonyosan „nem” súlyos pszichés zavarokkal küszködő skizofrén férfi női alteregójával folytatott hosszas randizás, sok megcsalás és vívódás után döntött végül úgy, hogy életüket összekötik és összeházasodnak. A képek alapján roppant ízléses lagzira aztán még 20 ezer dollár kölcsönt is felvett James, az azonban mindenképp megnyugtató, hogy ott van már mellette kezesként felesége, Diane is, így ketten könnyebben letörlesztik amit esetleg a menyasszonyférfitánc nem hozott vissza. Ezúton kívánunk sok boldogságot az ifjú párnak!

S ha már friss házasokról van szó, jó, ha ők is tudják, hogy az USA-beli gazdag és liberális Maine államban bármikor lehetőségük van abortuszra, méghozzá teljes költségtérítés mellett. A Vice nevű oldal számol be arról az üdvös fejleményről, miszerint Maine államban egy új jogszabálycsomag értelmében az esemény utáni tablettákat egyenesen abortuszautomatákból lehet majd beszerezni. Így egy túl szabatosra sikerült vad éjszakai YOLO után hazafelé menet a benzinkúton a levezető sör mellé azt bárki megveheti, hogy aztán az Advillal együtt lefekvés előtt leguríthassa a torkán. Ez azonban csak a kezdet, a liberálisok célja, hogy ezt a good-practise-t a nők reprodukciós jogait súlyosan, lábbal tipró maradi déli államok is átvegyék… Kedves Olvasóink, van-e még lejjebb annál, hogy a magzati gyilkosságot egy chipses automata melletti fémdobozból az apró bedobását követően kövessék el?

Heti hírlevelünkben szintén rendszeresen beszámolunk a haladó nyugat nyelvi vívmányairól, amelyek a haladás térnyerésének egyik – kétségkívül nélkülözhetetlen – zálogai. Szerencsére ezen a területen is nagy előrelépéseket jelenthetünk, hiszen a Pink News tudósítása szerint a jövőben a nagy múltú Merriam-Webster szótárban bevezetik a „he” és „she” (férfi és női) névmás mellé a semleges nemű „they” névmást is. Igen, a semleges, vagyis bocsánat, a nem bináris nemű (sok kategória van) honfitársakra. A másik nagynevű szótár pedig, az Oxford Dictionary is komoly szintlépés előtt áll a genderháborúban: ott a szexista és nemi sztereotípiákat tükröző mondatokat fogják hamarosan lecserélni. Tehát a „csinos és házias nő” és a „munkagépen dolgozó férfi”-hez hasonló mondatokat, ahogy erről a The Guardian is beszámol. A témához kapcsolódóan a Vice pedig arról a reményt keltő nyelvi digitális forradalomról ad hírt, hogy a szexista és előítéletektől hemzsegő számítógépes algoritmusokat elkezdik lecserélni. Mi pedig ezúton javasoljuk a kirekesztő „dictionary” a visszamaradt és kidobásra ítélt ólatin szóból eredő, kétneműséget tükröző szó lecserélését „trictionary”-ra a newspeakben.

Az e heti szemlénkben szintén a Vice oldalon megjelent cikk alapján még írunk arról az új feminista őrületről is, amely során egy elítélt és kivégzett, több férfi kuncsaftját is megölő prostituált sorozatgyilkost utólag a férfi elnyomással szembeni harc egyik hős ikonjának igyekszenek beállítani. A sorozatgyilkos hölgy Aileen Wuornos. Nagy izgatottsággal várjuk korunk másik ünnepelt, a kapitalista vagy úgy általában is bárminemű elnyomóval szemben fellépő tömeg- és családgyilkos Che Guevara csecsebecsékhez hasonló tudatos feminista portékák megjelenését a szivárványpiacon.

S természetesen e heti szemlénkből sem hiányozhat filmes rovatunk. Ebben elsőként arról értekezünk, hogy mivel a Downton Abbey sorozatban a homoszexuális szál nem volt kellően pozitív és reprezentatív, a mozifilmben ezt a hiányosságot az alkotók természetesen már pótolták, így megjelennek a kvótahomoszexuális kedves és szerethető figurák. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az LMBT közösségek nyomására a pozitív homoszexuális szereplői kvóták alkalmazása a filmprodukciókban szépen lassan utat tör magának, hasonlóan a 80-as és 90-es évek filmjeiben meghonosodott amerikai filmes gyakorlathoz, amiben a legfontosabb fekete színész által játszott szerep mindig egy szerethető és pozitív karakter volt, míg a főgonosz általában fehér férfi (Halálos Fegyver sorozatok, Beverly Hills-i zsarú sorozatok, Drágán add az Életed sorozatok, stb.). Ugyanakkor tennénk itt egy felkiáltójelet: Talán megfontolandó lenne a rasszizmus elleni küzdelem eszközrendszerét nem teljes mértékben a homofóbia elleni küzdelem szolgálatába állítani, tekintettel a gyermekek szexualitásának és nemi identitásának egészséges fejlődésére. Lehet, hogy ők szeretnének nem homoszexuális férfiakon felnőni, ahogy nekünk se fognak hiányozni ezek a karakterek a Kőszívű Ember fiaiból, vagy a transznemű kisgyermekek a Pál Utcai Fiúkból…

De aggodalmunkat, miszerint a hagyományos, régivágású filmeknek már nincs helye Hollywoodban megerősíti az a Bounding Into Comics nevű filmes hírportálon olvasható cikk is. Ebből kiderül, hogy az új Rambo film, amiben Sylvester Stallone Ramboként még mindig fehér heteroszexuális férfit játszva bosszút áll a fehér nőt elrabló (latino, tehát nem fehér) mexikói drogkartellen, na ez már kiverte a biztosítékot liberáliséknál. A film sem dramaturgjában, sem szerepleosztásában, sem az egyes karakterekben nem tükrözi a kor elvásárait, sőt: A film leginkább idegengyűlöletet szít, Trumpist, erőszakos fehér elnyomó. Sajnos már egy jó Rambo sem lehet a régi, egy homoszexuális, érzelmes Rambinára volna hát szükségünk.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. szeptember 27. 22:20
Azt, hogy elhülyült a nyugati haladó világ már eddig is tudtuk. A hülyeségük sorolása őszintén szólva már untat.
BőröndÖdön
2019. szeptember 27. 19:51
A Párt sajtószemléjét láthattuk,köszönjük,nertársak!
harpec
2019. szeptember 27. 19:19
Mióta ugyanaz az esemény utáni és az abortusztabletta???? Az előbbi alkalmazását "magzati gyilkosságnak" nevezni.... Persze, mindent lehet, csak annyi embert veszítenek ilyen vaskalapos csúsztatásokkal. Biztos megéri?
kortárs
2019. szeptember 27. 14:59
A hazai identitás-zavarosok libsi mozgalmai is hasonló színvonalon látja a mindennapokat, mint a szemlézett aberráltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!