Szép új világunk nem kifejezetten gyerekbarát hely – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. október 04. 09:09

Szép új világunk nem kifejezetten gyerekbarát hely, sőt. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2019. október 04. 09:09
null

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy szép új világunk nem kifejezetten gyerekbarát hely, sőt. Számtalanszor megvilágítottuk már, hogy milyen előnyöket tartogat egy fantasztikus abortusz és milyen rossz azoknak, akik végül mégis a gyermekvállalás mellett döntenek. Azt is bemutattuk már, hogy a fehér csecsemők igazi kis ökoterroristák: ökológiai lábnyomuk többszöröse egy genderfluid vegán kommunáénak. Az Independent jóvoltából azonban most alámerülünk a gyermekbűnözés legmélyebb bugyraiba: bemutatjuk a világ legfiatalabb szexuális ragadozóját. Az USA-beli Chattanoogában éldegélő ötéves Nathan az East Ridge általánosiskola első osztályában tengette mindennapjait. Minden rendben is ment, ám egy szép nap elszabadult a pokol: a kissrác előbb megölelte egyik osztálytársát, majd később egy másikat arcon is puszilt! Az igazságos büntetés természetesen nem maradhatott el: Nathan tanára értesítette a kisfiú szüleit, hogy gyermekük szexuális bűncselekményt követett el, melynek következményeivel szembe kell néznie. Az Independent megszólaltatja a kis erőszaktevő nagymamáját is, aki szerint túlzás, hogy az autizmussal küzdő Nathan iskolai viselkedéséért egész életére a szexuális bűnözők regiszterébe kerüljön, de mielőtt ellágyulna a szívünk emlékezzünk rá: a haladás apostola, a svéd klímaaktivista, Greta Thunberg is autista, ő mégsem becsteleníti meg embertársait, hanem megmenti haldokló Földanyánkat.

És ha már Svédország, engedjék meg, hogy a Voice of Europe kitűnő publicistájának írását idézve beszámoljunk a skandináv ország legújabb tervéről, mely alapjaiban reformálhatja meg a maradi oktatási rendszert. Emlékeznek még, hogy anno mennyi évszámot kellett bemagolni a gimiben a témazáró dolgozatokra készülve? Ha pedig valaki meg merte kérdezni az elnyomó tanárt, hogy ennek mégis mi értelme volt, akkor általában egy ókori római idézettel válaszolt: „A történelem az élet tanítómestere”. Na persze, a rómaiak is sokra mentek vele: hol vannak most? – kérdezhettük joggal. Viszont a szent Haladásnak hála, Svédországban örökre véget érhet a maradi történelemtanítás és a diákok végre olyan dolgokról tanulhatnak, amelyeknek tényleg van értelme: tolerancia, emberi jogok, klímaváltozás és gendertudomány. A kormányzó szocialisták javaslata értelmében azért, hogy ezekre mind maradjon idő az 1700 előtti történelem oktatását egy az egyben elhagynák az iskolákban, a maradék 300 évből pedig csak a lényegre koncentrálnának. Nem szerepel a „hangsúlyos témák” között a kommunizmus százmillió áldozata, hiszen annak jelentősége elhanyagolható a gendermozgalmak történetéhez képest. Mi mást is mondhatnánk, mint így tovább: ha mindez megvalósul, lehet, hogy még Thunberg kisasszony is visszaül az iskolapadba.

Amit biztosan nem tanítanak majd szép új világunkban, az a nemrégiben elhunyt Karel Gott művészete. Dalai ugyanis olyan maradi dolgokról szóltak, mint a férfi-nő szerelem és a család – nem is csoda, hogy anno megannyi maradi díjat bezsebelhetett: 2011-ben például harminchetedszerre vehette át a legjobb cseh férfi énekesnek szóló díjat. A haladás azonban végre a zeneipart is utoléri: a BBC beszámolójából derül ki, hogy jövőre a Brit Music Awardson már gendersemleges díjak lesznek, tehát végre magunk mögött tudhatjuk a legjobb énekes és énekesnő típusú ciszgender kategóriákat. Nem okoz tehát többé fejtörést az eddig megoldhatatlannak tűnő kérdés: milyen díjat kapjon Conchita Wurst?

Győzelmi híradásunk további részében az Óceán túlpartjára kalauzoljuk olvasóinkat. Először a Washington Times riportját közöljük New York állam legújabban elfogadott büntetőjogi szabályáról, melynek értelmében végre tilos „illegálisnak” vagy „idegennek” nevezni az illegális bevándorlókat, sőt bizonyos esetekben, az is büntethető, aki a Bevándorlási Hatóságnál akar bejelenteni egy törvénytelen migránst. Ezen súlyos bűnöket immáron akár 250.000 dolláros bírsággal is sújthatják; az egyetlen kritikánk pedig a halálbüntetés lehetőségének hiánya lehet. De a Nagy Alma hatóságai nem csak ennyivel mozdították előre a Haladás ügyét: az államban honos Rágalmazásellenes Liga ugyanis végre betiltotta az „OK” kézjelet is. A kört formázó hüvelyk- és mutatóujj ezzel egy platformra került a náci karlendítéssel – derül ki a The Hill beszámolójából. Az indoklásból kitűnik, hogy a Liga szemfüles szakértői megállapították, hogy az ismert kéztartásból nem csak az „O” és „K” betűk rajzolódnak ki, de tisztán kivehetőek a „W” és a „P” mássalhangzók is, melyek köztudottan a rasszista „White Power” szlogenre utalnak.

Sajnos azonban Amerikában sem minden arany, ami fénylik. A Los Angeles Times közöl beszámolót arról a kálváriáról, melyet egy gyermekét genderkreatív nevelésben részesíteni kívánó párnak kellett kiállnia Trump Amerikájában. A szóban forgó pár mindkét tagja nőnek született, mára azonban egyikük nem bináris személyként, másikuk pedig férfiként éli életét. A bátor pár gyermekének is rendhagyó nevet választott és úgy gondolták, a kis Azul majd felnőtt fejjel dönti el, milyen neműként kívánja élni életét. Szépen előre eltervezték, hogy a kisgyermeket felváltva szólítják majd három különböző nemű személyes névmással, valamint fiú, lány és gendersemleges játékokat, ruhákat is vásárolnak majd neki. És itt jött közbe Trump gonosz hatósága és annak maradi ügyintézője, aki értetlenül nézett a homoszexuális párra, amikor azok közölték, hogy nem kívánják beíratni az anyakönyvbe a kis Azul nemét; közölte, hogy márpedig ezt muszáj, majd rögzítette is a tényt. Hallatlan!

Kultúra rovatunkban a Gay Times jóvoltából ajánljuk Jane Austin maradi történetének újszerű feldolgozását: a Meleg büszkeség és balítéletet. A haladó sorozat producere az a Joel Kimmel Booster lesz, akinek neve igencsak jól cseng az arra érdemes fülekben. Booster jegyzi ugyanis a Sunnyside című sorozatot is, melyről korábban annak kapcsán olvashattak szemlénkben, hogy a színészek között mindenki bevándorló!

Újbeszélül tanuló olvasóinknak jószívvel ajánljuk a Pinknews összefoglalóját eme nagyszerű nyelv folyamatosan fejlődő személyes névmásairól. A he/him és she/her alakok mellett régóta jelen volt már a they/them is, mint semleges nemű személyekre utaló névmás, azonban mára egyértelművé vált: a harmadik kategória nem szorítható be egyetlen alakba. A legújabb trendek szerint a férfi-nő bináris kóddal azonosulni képtelen személyek már számos verzió közül választhatnak: a xe/zem, x/xem, ey/em, ze/hir, ze/zir, mind-mind a harmadik nemhez tartozó személyek különböző csoportjait jelölik. Végül pedig Tudomány rovatunkban megismerkedhetnek az entomofágia, azaz rovarevés témakörével, amely haladó tudósok szerint Földanyánk túlélésének záloga.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2019. október 04. 20:41
Kiváncsi vagyok, hogy arra csináltak-e már kutatást, hogy a homoszexuális/gender-beteg szülők által nevelt és felnőtt emberek között milyen a gyakorisága a homoszexualitásnak az átlag populációbeli gyakorisággal összehasonlitva. Fogadok az első tudós, aki kutatna ilyet azonnal kiközösitenék homofóbia vádjával. Ennyit a liberális szabadságról..... Persze az már kiderült, hogy a genetikának kb. nulla köze van a homoszexualitáshoz. Ebből következne, hogy szinte kizárólag társadalmi, szociális és környezeti tényezők felelősek a kialakulásáért (szülők, nevelés, iskola, szociális háttér, társadalmi nyomás, tömegmédia, toxikus hatások). Mellesleg az már tudományosan igazolt tény, hogy bizonyos vegyi anyagok a homoszexualitás kialakulását elősegitik pl. a hormonháztartás befolyásolásával. Csak ezt sem verik nagydobra.
my fair lédig
2019. október 04. 14:56
jav.: utolérni
my fair lédig
2019. október 04. 14:54
jav.: megjelölve
my fair lédig
2019. október 04. 12:49
jav.: korábbi Jobbik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!