Gyülekezési tilalmat vezettek be Molenbeekben

2017. március 02. 13:25

Este 21 és reggel 5 óra között ezentúl tilos lesz háromnál több embernek csoportosulnia Brüsszel Moleenbeek nevű negyedének bizonyos közterületein és egyes metrómegállók környékén. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben elharapózott a fizikiai és verbális agresszió a tizen- és huszonévesekből álló bandák részéről.

2017. március 02. 13:25

Háromnál több emberből álló csoportokra vonatkozó gyülekezési tilalomról döntött Brüsszel Moleenbeek nevű negyedének önkormányzata a Beekkant városrész környékére vonatkozóan – közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtöki számában.

A közlemúltban elharapódzó fizikai és verbális agresszió miatt, a lakosság nyugalma és biztonsága érdekében hozott intézkedés 21 óra és reggel 5 óra között megtilt mindenfajta gyülekezést a kerület bizonyos területein és egyes metrómegállóinak környékén. A gyülekezési tilalom három hónapig marad érvényben.

A lap információi szerint a városrész nyugalmát zavaró és az aluljárók, metróállomások folyosóinak biztonságát veszélyeztető, 15 és 25 év közötti fiatalok csoportjai között az egyre gyakoribb agresszió és lopások mellett a kábítószer-kereskedelem is elterjedt. 

Françoise Schepmans, a kerület polgármestere elmondta, a város vezetése a helyi rendőrkapitánysággal közösen, lakossági kezdeményezésre döntött a gyülekezési tilalom bevezetése mellett. A rendőrség ismeri a csoportokat és azok tagjait, kezelni tudja a problémát – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vertesipeti
2017. március 05. 10:55
Azt mondani sem kell, hogy milyen vallási közösséghez tartoznak. Segitek : A nők otthon vannak kikötve lánccal az ajtófélfához, soha nem fognak semmit csinálni, dolgozni. A gyerekek ezt látják, akkor én sem csinálok semmit és élek demokratikus jogaimmal, de közben jön a lové, ja és a nők fekete posztóval le vannak takarva 2. Ha felnőnek és unatkoznak elmennek embert öldökölni, ha megunták visszajönnek és bűnbánóak. Tippeljetek, kik ezek ?
vigyor
2017. március 03. 09:38
...ez szörnyű, abban a békés kerületben, ahol érvényesül a kulturális sokszínűség, ahol csupa derék bevándorló él, akiknek fontos a tolerancia és a szabadság, ez borzasztó.
bajai
2017. március 03. 09:34
Micsoda rasszizmus!
ifrance
2017. március 03. 07:14
megmondom őszintén, én a zöld gombra nyomtam. nem baj ha nyugati barátaink is saját bőrükön tapasztalják, hogy milyen világ az, ahol nem állhat össze három embernél több, mert jön a rendőr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!