Egy marokkói férfi akart merényletet elkövetni kedden Brüsszelben

2017. június 21. 19:59

A 36 éves marokkói férfi – akit a katonák lelőttek, mielőtt tragédiát okozott volna – Brüsszel hírhedt Molenbeek negyedében lakott.

2017. június 21. 19:59

Egy 36 éves marokkói férfi akart öngyilkos merényletet végrehajtani a brüsszeli főpályaudvaron kedden este, de csak egy kisebb robbanást idézett elő. A férfin nem volt robbanóöv, a biztonságiak egy szögbombát tartalmazó táskát találtak nála, azt próbálta felrobbantani, de szerencsére csak egy kisebb hátizsákot gyújtott fel mielőtt agyonlőtték.

Charles Michel kormányfő azt mondta: a terrortámadás tragikus véget ért volna, ha a bomba rendesen felrobban és nincsenek résen a közelben járőröző katonák. Örömét fejezte ki, hogy szerda reggel negyed 9-kor újra megnyithatták a pályaudvart és helyreállt a tömegközlekedés. Azt is kijelentette a belga miniszterelnök, hogy nyugodtan, higgadt fejjel néznek szembe ezzel az összetett fenyegetéssel. Leszögezte, eltökélt a szabadság és alapvető értékeik megvédésében.

A marokkói férfi lakását átkutatták. A Molenbeek nevű negyedben lakott. Ott, ahol korábban a párizsi terrortámadás elkövetői is éltek. Szerdán a rendőrség több lakást is átvizsgált a környéken – közölte az Euronews.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. június 22. 19:35
Soros most mérges lesz, hogy lelőtték a Soros partizánt.
cutcopy
2017. június 21. 22:29
Túl polkorrekt ez az euronews, a lényeget mindig lefelejtik, pl hogy Molenbeek-ben van az iszlamisták európai központja, hogy drogdílerként régóta a hatóságok látókörében volt, és hát az allahu akbar is kimaradt a hírből..
békalepcse
2017. június 21. 21:28
A szürke hétköznapok...
kizökkentidő
2017. június 21. 20:57
Ne tessék kérem Brüsszelezni, mert az index megszámolja és közzé teszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!