Hága kivételt kért Brüsszeltől az orosz földgázszankciók alól, mert megfagynának télen

2022. augusztus 25. 19:42

Tavasz óta nem találtak új beszállítót.

2022. augusztus 25. 19:42
null

A holland város önkormányzata tavasz óta próbált a Gazprom helyett új beszállítót találni, csakhogy mindeddig nem jártak sikerrel, írja a ma7.sk az AD holland lap beszámolója nyomán. Hangsúlyozzák: az új beszállító megtalálására kiírt tender a napokban véget ért, az önkormányzat által még megfizethető összegért egyetlen alternatív beszállító sem vállalta, hogy biztosítja a város számára szükséges földgázt.

Csak Magyarország és Szlovákia importálhat orosz gázt

Mindez azt jelenti, írják, hogy

október 10-e után Hága földgáz nélkül marad. Ekkor jár le ugyanis az Európai Unió által megszabott határidő,

ezt követően már csak néhány ország importálhat orosz földgázt (például Magyarország és Szlovákia), illetve lehet élő szerződése az orosz Gazprommal. Az önkormányzat most azt találta ki, írják, hogy egyenként ül le tárgyalni a szóba jöhető földgázbeszállítókkal, de azt már jó előre tudják, képtelenség október 10-ig megegyezni bármelyikükkel is. Ezért kér most a holland város kivételt a hollandok által teljes gőzzel támogatott orosz szankciók alól.

Nyitókép/illusztráció: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. augusztus 26. 21:14
Nagy úr a realitás , még a hülyéket is meggyőzi. Küldjetek még több fegyvert U.-nak aztán menjetek P.-hoz segget nyalni ! Meddig lehet ezt csinálni ?
corel gott
2022. augusztus 26. 16:35
Szívjanak egy kis füvet. Akkor is hideg lesz, csak nem érzik.
Lanter
2022. augusztus 26. 15:28
Importáljatok még több meleget,tőlük izzik a levegő. Vagy szólunk sándornak józsefnek benedeknek,hogy ugorjanak el arra is majd. Ja akkor már késő!? Uh.. bocsi tévedtem pár hónapot::)))))
afium
2022. augusztus 26. 11:51
Amikor felvillan végre a józan ész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!