Seria A-s szakember: Rossi szerződése lejárta után egy neves klubnak lehet az edzője

2024. január 05. 19:35

„Az, hogy kontraktusa végéig akar maradni, jól mutatja, amiről korábban beszéltem, hogy amellett, hogy remek edző, egy komoly ember is, aki megtartja az adott szavát” – mondta a válogatott szövetségi kapitányáról Riccardo Guffanti.

2024. január 05. 19:35
null

Amellett, hogy nagyszerű edző, remek ember is, ami még inkább hozzátesz a teljesítményéhez. A játékosok azonnal látják, ha egy olyan ember áll előttük, aki nemcsak szakmailag képzett, de képes egyenesen beszélni és megértetni a játékosaival, hogy mit vár tőlük. Ami ráadásul külföldi edzőként egy külföldi országban nem könnyű feladat. Látható, hogy a játékosok pontosan követik az utasításit, így a siker nagyrészt az Rossi érdeme” – nyilatkozta az ATV.hu-nak Riccardo Guffanti, a Seria A-ban szereplő Cagliari Calcio játékosmegfigyelője.

Az olasz szakember elmondta: nagyon meglepő számára, hogy neves olasz klubok nem még keresik Rossit, mert „Olaszországban hamarabb kellett volna észrevenni, hogy milyen edző”.

„Sajnálattal kell mondanom, hogy az olasz sportközeg nem megfelelően ítél meg játékosokat, és sajnos ez vonatkozik az az őket irányító edzőkre is” – tette hozzá.

Guffantit arról is kérdezték, hogy szerződése 2025-ös lejártát követően hová vezethet a szövetségi kapitány útja.

Az, hogy kontraktusa végéig akar maradni, jól mutatja, amiről korábban beszéltem, hogy amellett, hogy remek edző, egy komoly ember is, aki megtartja az adott szavát. Karrierjének nehéz időszakában lett szövetségi kapitány, kapott egy lehetőséget és ő élt is vele. Magyarország hálás neki, de ő is hálás Magyarországnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt hiszem, hogy szerződése lejárta után egy neves klubnak lehet az edzője. Azt még nem tudom megmondani, hogy melyiknek, de most szerintem minden esélye megvan annak, hogy egy jegyzett egyesület kispadjára ülhessen le. Természetesen ezt majd ő dönti el, hogy így lesz-e” – válaszolta Guffanti.

Nyitókép: MTI, Illyés Tibor

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. január 05. 19:55
Egyenes, gerinces ember. Ritka az ilyen a magyar fociban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!