Ez löketet adhat Európa-bajnoki ellenfelünknek

2024. április 19. 17:24

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) két évvel meghosszabbította a beugró szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann szerződését, aki így a 2026-os világbajnokság végéig irányítja a német válogatottat.

2024. április 19. 17:24
Frankfurt, 2023. szeptember 22.
Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. szeptember 22-én. Nagelsmann szerzõdése a 2024-es németországi Európa-bajnokság végéig szól.
MTI/EPA/Ronald Wittek

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

A Bayern Münchennél nem tudta kitölteni a 2026-ig szóló szerződését Julian Nagelsmann, tavaly tavasszal azonnali hatállyal kirúgták a bajorok. A német szakember helyére érkezett Thomas Tuchel, de vele sem lett sokkal jobb a csapat. Igaz, a bajnokságot 2023-ban megnyerték, ám az idén már azt sem. A Bajnokok Ligája-győzelem ugyanakkor még összejöhet a Bayernnek, mivel ott van az elődöntőben.

Nagelsmann ugyanakkor nem maradt sokáig munka nélkül, sőt, még mesésebb állást kapott. Szeptemberben őt nevezték ki a német válogatott szövetségi kapitányának a nyári Európa-bajnokság. A torna ugyan még el sem kezdődött, de a szövetség már most bejelentette, hogy 

a felek további két évvel, a 2026-os világbajnokságig meghosszabbítottak a szerződést. 

„Ez a szív döntése volt. Nagy megtiszteltetés, hogy a válogatottat irányíthatom és hazám legjobb labdarúgóival dolgozhatok együtt. A franciák és a hollandok elleni március két győzelmünk nagyon megérintett, és erre alapozva mondhatom: szeretnénk, ha egy sikeres hazai Európa-bajnokságot vívnánk a nyáron. Edzői stábommal pedig már alig várjuk a 2026-os világbajnokságot, ami egy új kihívás lesz mindannyiunk számára” – mondta Nagelsmann a szövetség honlapján. A DFB-nél biztosak abban, hogy jól döntöttek, és a csapat szép eredményeket fog elérni a hazai rendezésű Eb-n, amelyen a magyarokkal, a skótokkal és a svájciakkal van egy csoportban.

„Erős jelzés a DFB-nek és a válogatottnak, hogy Julian Nagelsmann marad a csapatnál az Európa-bajnokság után is, mert rengeteg nagycsapat hívja őt Európa-szerte. 

Nagelsmannak azonban a német válogatott több mint egy egyszerű munka, hisszük, hogy számára ez igazi szívügy. A hosszabbításnak köszönhetően most biztonsággal van ideje tervezni és alakítani a keretét, hogy aztán a csapat minél sikeresebb legyen az Európa-bajnokságon” – idézi Bernd Neuendorf szövetségi elnök szavai a Nemzeti Sport.

Az idei kontinenstornán a házigazda Németország az Eb nyitómeccsén június 14-én Skóciával mérkőzik Münchenben, június 19-én Magyarországgal csap össze Stuttgartban, a június 23-i utolsó fordulóban pedig Svájc lesz az ellenfele Frankfurtban.

A hosszabbítással egyébként az is jó eséllyel eldőlt, hogy Nagelsmann nem lesz korábbi klubja, a Bayern edzője a nyártól – ugyanis korábban erről is pletykáltak a német lapok.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­g­­ö­­s­­ ­­­l­­­á­n­y­o­­­k­ ­v­­á­­­r­­­n­­a­k­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
monuskaroly
2024. április 19. 22:00
A löketet mi adjuk nekik Június 19.-én. Ott leszünk!!!
Tommaso
2024. április 19. 18:39
Ez az a szerződéshosszabbitás amely lepkefingot sem ér. Az a nemzetközi tapasztalat, hogy egy esetleges kudarcos EB-szereplés után úgy rúgják ki, hogy a stoplisa sem éri a földet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!