Összeborulás

2011. december 02. 08:42

A fránya néphez az ellenzék nem mer fordulni. Fél a választól. A szakszervezetek meg az ellenzéktől tartanak.

2011. december 02. 08:42
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Mert a parlamenti éjszakai műszakra nem azért került sor, amiért a való világban szokott. Mondjuk egy pékségben. Nem az volt a cél, hogy reggelre több friss buci legyen, mert adni kell a minőségre, vagy érkezett új megrendelés.

Egy túróst! Az MSZP és a Jobbik, az obstrukciós koalícióhoz csatlakozó LMP nem szebbé és jobbá akarta tenni a munka törvénykönyvét avagy a nemzetbiztonsági munka szabályozását. Ha ezt akarják, kidolgozzák a módosításokat, átadják írásban, a lényeget meg elmondja két képviselő. Ha a kormányoldal fogékony erre, akkor ugyanúgy megérti, mintha minden vesszőhöz delegálnak egy szónokot. Ha nem – akkor meg a parlamenti demokrácia logikája szerint, valljuk meg, úgyis tök mindegy.

Ha a szocialisták magát a törvényt akarták volna megváltoztatni, akkor – mivel a parlamentben kisebbségben vannak –, keresnek más küzdőteret. Netán népszavazást kezdeményeznek, vagy meggyőzik a melóst, védje meg jogait. Akár sztrájkkal, tüntetéssel. Nem bohócmaszkba bújva vagy váralján rambózva, hanem komolyan. Athéntól Londonig van rá példa, referendum volt Magyarországon is, belefér a demokratikus játékszabályokba.

Mi van ehelyett? A fránya néphez az ellenzék nem mer fordulni. Fél a választól. A szakszervezetek meg az ellenzéktől tartanak. Akik korábban lepaktáltak a szocikkal, azok most kényesen kerülik a társaságukat, az LMP más nyelvet beszél, a cigányriogatás meg nem munkajogi kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arlequin
2011. december 02. 15:49
hát ebbe jól beleszaladt a gyula...
probajanos
2011. december 02. 09:54
Nem höbörögni kell, hogy a csúnya ellenzék obstruál, hanem jelen lenni a parlamentben kellő számban, és az elenzék baszhatja az obstrukciót.
huttinger
2011. december 02. 09:36
Te Gyula! Mikor ezeket a hülyeségeket írod akkor apád már visszajött Kádár sírjának megkoszorúzásáról vagy még készülődik menni?
Honfi-fi
2011. december 02. 09:33
Nekünk ellenzékből is a selejt jutott. Ez van. Szegény ember vízzel főz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!