Kiabáló spekulánsok

2012. június 08. 07:34

A tények és a támadások egyaránt bizonyítékai annak, hogy a kormány jó irányba tart.

2012. június 08. 07:34
Dénes Zoltán
MNO

„Az előzmények ismeretében meglehetősen visszatetsző, hogy egyes MSZP-s politikusok most éppen a családi gazdák megmentőjének akarják láttatni magukat. Azok, akik szemrebbenés nélkül visszavonatták a pályázatot, ha véletlenül egy helyi gazdaközösség, s nem kiszemelt embereik álltak nyerésre egy állami földértékesítési eljárásban. (...)

A tények és a támadások egyaránt bizonyítékai annak, hogy a kormány jó irányba tart. Az őstermelők támogatása és a családi gazdaságok fejlesztése révén valósulhat csak meg a kormányprogramban és az annak alapján elkészült nemzeti vidékstratégiában megfogalmazott célok elérése, azaz a vidéki népesség helyben tartása, a munkahelyteremtés és a demográfiai egyensúly helyreállítása. A földtörvényről szóló vitairat – amelyet tegnap mutatott be az illetékes miniszter – is követi e célkitűzést, hiszen kimondja: a föld azé legyen, aki megműveli. Kifejezett szándék, hogy távol tartják a földpiacról a spekulánsokat, megszüntetik a zsebszerződéseket és tiszta vizet öntenek a pohárba a földhasználat tekintetében. Tehát a jövőben minden termőterületről tudni fogjuk, kinek a művelésében van, azaz nincs több mutyi. E többségi társadalmi érdek érvényre juttatása természetesen komoly sérelmekkel jár, vagyis a kabinet újabb komoly, de szükséges konfliktust vállal magára. Ezért fel lehet készülni arra, hogy újult erővel támadhatnak a valódi zöldbárók, spekulánsok és politikai haszonlesők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. június 09. 07:03
Kádárék anno, korbáccsal, vérrel és könnyekkel kisért modernizációja, a "mezőgazdaság szocialista átszervezése" felszámolta a fejlődés útjában álló, elavult birtokszerkezetet. Földjükért cserébe a parasztok fizetést, nyugdíjat, ingyenes orvosi ellátást kaptak, plusz a háztáji rendszerben rejlő keserves meggazdagodás lehetőségét. A 70-es évekre a magyar mezőgazdaság és élelmiszerfeldolgozás kimagasló eredményeket produkált. A Húsipari Vállalatok Trösztje az olajipari OKGT-vel versengett, hogy ki hozza az országnak a legtöbb bevételt, konvertibilis valutát. Ezt a rendszerváltás kontár, felelőtlen, cinikusan a napi politikai haszonra sandító kormányai szértverték egy délibábos "kertmagyarországi" parasztromantikás ideológia jegyében. Most a gazdaságos birtoknagyságot, a működőképességet biztosító tőkekoncentrációt szélhámosok, zugügyvédek, műkörmös kurvák alakítják ki, persze nem a haza javára, hanem csakis a maguk hasznára. Brókerokból, csalárd politikusokból, csepürágókból lett borászok kínálják túláraztott portékájukat, lám még itt, a Mandineren is. "Gondoljátok meg, proletárok!"
gaboca41
2012. június 08. 11:52
Ez azért csúcs! Még a Mandineren (ami nem a libbolsik tömegeinek oldala) sem találni egyetlen, akár picit támogató hozzászólást. Ideje felébredni, a parasztot nehéz becsapni. Egy faluban mindenki mindenkiről tud, nem kell ehhez a MN.
kjkj945
2012. június 08. 11:05
50-es évek rikkancsa: Szabad Nép a Magyar Nemzet, Igaz Szó a Népszava, Színház a Demokrácia, Ludas a Matyi. Fél órán belül jött érte a fekete autó.
állami autót nekemis
2012. június 08. 08:52
Pekulánsok! Támadnak a Pekulánsok!!! Inkább nézzétek meg a szentjobbot, amint kényszeresen ismételget. "Mint egy rakás szerencsétlenség"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!