Eszközkezelő: komoly összegeket adnak a bankok

2011. szeptember 04. 13:27

A banki szektor komoly összegekkel fog hozzájárulni a Nemzeti Eszközkezelő sikerességéhez - jelentette ki Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a Kossuth Rádió műsorában.

2011. szeptember 04. 13:27

A bankok komoly összegekkel járulnak hozzá a bedőlt devizahiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő sikeréhez – jelentette be Kovács Levente, a Bankszövetség új főtitkára a Kossuth Rádió szombati gazdasági műsorában. A júniusban Nyers Rezsőt váltó főtitkár elmondta: a Nemzeti Eszközkezelő kiépítésével egy új rendszert próbálnak kialakítani azoknak, akik szociálisan nehéz helyzetbe kerültek, akik számára a bank más reális megoldást nem tud kínálni. Kovács Levente szerint a rendszer akár már szeptember végén felállhat.

A Bankszövetség főtitkára az adásban megjegyezte: megfordult a trend, a devizahitelesek közül egyre többen érdeklődnének az árfolyamgát iránt.

A Nemzeti Eszközkezelőt egy júliusi kormányhatározat alapján átcsoportosított kétmilliárd forintos költségvetési forrásból hozzák létre, 100 millió forint jegyzett tőkével és 1,9 milliárd forint tőketartalékkal. A társaság 2014. december 31-ig összesen legfeljebb ötezer, jelzáloghitellel terhelt ingatlant vásárolhat meg.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2011. szeptember 05. 00:46
Szerintem inkabb abban kellene segitenie a kormanynak, hogy kisebb ingatlanokba tudjanak koltozni a csaladok es egy olyan torleszto reszletet fizetni, amit a jovedelmukhoz kepes ki tudnak fizetni es nem megvarni, amig oket is kilakoltatjak. Maguknak az ingatlanoknak mar nincs is erteke, mert a torleszto reszlet nagyobb mint az ingatlan piaci ara. Egyszeruen eladhatatlanok. Vegulis a banknak teljesen mindegy, hogy Kovacs Jozsinak vagy Nagy Sanyinak hivjak az illetot, aki a vegen kifizeti a reszleteket.
Muttimi
2011. szeptember 04. 19:29
Róna Péter érvelésével én egyetértek. Az érdekes az, hogy itt (már amennyit erről a konkrét ügyről olvastam), más gondolatmenet lehetett a keresetben. Kíváncsi vagyok, melyik alapján fog megoldódni a probléma (ha ezen az úton fog megoldódni). A bankok beszállása kérésében az irányt jónak tartom, a mértéket keveslem.
már foglalt
2011. szeptember 04. 17:37
ezt benézted, nem nem vagyok. csak éppen ismerem a jobbik marketingstratégiáját. könnyű, hangzatos ígéretek, amiket nem lehet betartani, de szavazatmaximálásra pont jó. az a bökkenő ezzel, h nincs annyi idióta(hál'istennek) ebben az országban, h ez igazán sikeresen működjön. bocs,h a szíved csücskét bszogatom...
Learten
2011. szeptember 04. 14:45
2 milliárd, 5000 ingatlan megvásárlására, az 400 ezer Ft/ingatlan. Valamit tudhatnak, ennyiért én is szeretnék ingatlant vásárolni... Még mindig érthetetlen, hogy a bankok elhibázott piaci döntésére miért állami pénzből kell megoldást találni? Ez a program akkor lenne reális, ha a bankok viszik az ingatlant, ezzel megszűnik az adósság. Majd az eszközkezelő az emiatt otthon nélkül maradókat segítené ki. Hihetetlen hogy a bankokat kérdezgeti a kormány, mibe mennének bele. Elszúrták az üzleti tevékenységüket, igenis a bankoknak kellene állnia a veszteséget. Egy más vállalkozást mikor kérdezik meg hogy megmentse-e az állam egy-egy elhibázott döntés miatt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!