Hajléktalan-ügy: Ab-hez fordul az ombudsman

2011. október 13. 09:12

Alkotmánybírósághoz fordul Szabó Máté a józsefvárosi hajléktalan-rendelkezések miatt.

2011. október 13. 09:12

Szabó Máté az Inforádióban közölte: Alkotmánybírósághoz fordul a hajléktalanokat sújtó VIII. kerületi rendelkezések miatt. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a zéró toleranciát hirdető szabályozás túl szigorú. Azt ugyan elismerte, hogy a hangoskodás és a kukázás zavaró lehet, de mint mondta, ezekre már vannak szabálysértési alakzatok, amiket már eddig is érvényesíthettek volna. Szerinte az újabb szabályok csak még inkább megnehezítik a hajléktalanok helyzetét, és elűzik őket máshová.

Az ombudsman szerint az új rendelkezések sérthetik az emberi méltósághoz és az élethez való jogot, ez az alkotmánybírósági beadvány alapja is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andinka
2011. október 13. 23:22
Az SZDSZ-es tivornyáiról elhíresült Kocsis három lakása közül a legértékesebb természeresen a rózsadomb mellett van a II. kerületben. Ott lakik. Képmutató, gigerli, törtető. A VIII. ker. Diószeghy utcán még átsuhanni sem mer. Az iszonyatos kerületi önkormányzati korrupcióról tereli el (átmenetileg) a figyelmet. Hódmezővásárhelyre fognak érkezni a hajléktalanokat szállító vonatszerelvények. Lázáréknál lehetne a Kocsis (Lázár rokona egyébként) főhadiszállása. Kocsisról mást is hallani a másság jegyében
Honfi-fi
2011. október 13. 10:34
Az ombudsman szerint az új rendelkezések sérthetik az emberi méltósághoz és az élethez való jogot -------------------------- Lássuk csak. Akkor az ombucmanó szerint, maradjon minden a régiben és akkor azzal teljesül a csövesek méltósága, és emberi jogai. Ergó, oda szarhatnak, hugyozhatnak ahova akarnak méltóságteljesen, és balkézzel szétszóthatják a szemetüket mindenfelé. Csak hadd kérdezzem a zombudszmanó urat, hogy a többség emberi méltóságával, mi a büdös fészkes fekete fene rosseb lesz, akik élhető, kultúrált környezetben és közterületeken szertnének élni, közlekedni, vagy a csövesek által lelakott parkokban sétálni esetleg gyereket legeltetni. Mert ez mind lehetetlenné vált egy önmagát elhanyagoló, lekoszlott emberi roncstömeg tömege miatt, akikkel egyetlen itézmény sem törődik. De a kultúrált életre vágyók ha felemelik a szavukat azt senki nem hallja meg csak megint a kisebbségnek vannak jogai, a többségi jogok, meg rendesen le vannak szarva. Mikor fordulunk már vissza a lovon ülésben, az ellenkező irányba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!