Elkaszálta a különadót a strasbourgi bíróság

2013. május 14. 11:29

Magyarország megsértette a tulajdonhoz való jogot azzal, hogy egy elbocsátott külügyminisztériumi alkalmazott végkielégítésének egy részét 98 százalékos különadóval sújtotta – mondta ki kedden Strasbourgban nyilvánosságra hozott első fokú ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága.

2013. május 14. 11:29

N. K. M., az 1954-ben született, budapesti lakhelyű nő harminc éven át volt a magyar külügyminisztérium alkalmazottja, mígnem 2011 májusában elbocsátották. Végkielégítésének egy részét 98 százalékos adóval sújtották. Beadványában az európai emberi jogi egyezmény alapján tulajdonhoz való jogának, a hatékony kárpótláshoz való jogának, valamint a diszkrimináció tilalmának sérelmére hivatkozott.

A bíróság megállapította a tulajdonhoz való jog sérelmét, és 11 ezer euró kártérítést, valamint – a perrel kapcsolatban felmerült költségekre – további 6 ezer eurót (mindösszesen hozzávetőleg 5 millió forintot) ítélt meg a panaszosnak.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. május 14. 14:59
Egyébként tanulhatna már végre a magyar! Korábban az indoklás nélkül kirúgottak ügye is bukott Strassburgban viszont akkor volt elévülés. Azaz nem máködik, hogy majd kaparja ki nekem a gesztenyét. Ergo vagy pucsítasz az államnak, gyáván meglapulsz vagy akár elmész Strassburgig is az igazadért. Már ha nem vagy nyuszi...
tarackos
2013. május 14. 14:51
Na és? Már Sztálin elvtárs, a példakép, megmondta: Ahol fát vágnak ott hullik a forgács is! Végkielégítés-forgács, trafik-forgács, manyup-forgács etc. nem mindegy? Lényeg hogy fájjon a magyarnak...
justiceforhungary
2013. május 14. 13:45
Ki kell lépni az EU-ból Ezek tönkre tesznek minket.
Csigorin
2013. május 14. 13:43
A kurva anyjukat! Hat az en tulajdonhoz valo jogomat is megserti az a tetves adohivatal minden evben, oszt en hulye eddig azt hittem szabad nekik... Megyek is feljelenteni! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!