Felfüggesztett börtönt kapott a szegedi közgyűlés jobbikos tagja

2013. november 21. 11:11

Keresztúri Farkas Csabát garázdaság bűntettében bűnösnek találta és tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék. Az ítéletet egy évre felfüggesztették. Keresztúri képviselői megbízatása az ítélet miatt megszűnik.

2013. november 21. 11:11

Jogerősen tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jobbikos tagját. A bíróság társtettesként, folytatólagosan, nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a politikust.

Keresztúri még 2011 novemberében egy szegedi jogászbálon inzultált egy 19 éves lányt, aki után többször is bement a női mosdóba, majd a lány fiútestvérét fojtogatta és ököllel arcon ütötte.

A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló törvény szerint megszűnik Farkas Csaba képviselői megbízatása, mivel a pártlistán a közgyűlésbe bekerült politikust szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sellafield1957
2013. november 21. 12:59
azért nagyon jó látni hogy a etil gyök túltengéssel motivált mikiegér bűnözéssel szemben még fel tud lépni a jogállam , A NAV os , (és ha csak az lenne) bulival kapcsolatban már vannak kétségek sőt , minimális realitás érzékkel ezek a kétségek ... masszív sziklafallá sűrűsödnek össze
pierre bayle
2013. november 21. 12:56
Ilyenkor mi van egyébként? Mert vele van meg a fidesz-többség, ő zsarolta eddig Bohácsékat. A dzsobbik jelöl új képviselőt vagy mi?
anegy_
2013. november 21. 12:33
+ a felfüggesztés idejére ráférne egy kis közmunka. Láthatósági mellényben, felirattal "JOBBIK-KOS"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!