Vajdaság: elfogadták az új statútum tervezetét

2014. május 14. 14:14

Jelentős többséggel elfogadta a vajdasági tartományi parlament szerdán a Vajdaság alapdokumentumának számító statútum tervezetét. A legfőbb változások a tartomány végrehajtó szervének elnevezésére és a Vajdaság jelképeinek használatára vonatkoznak.

2014. május 14. 14:14

A szerb alkotmánybíróság decemberben az ország alaptörvényével összeegyeztethetetlennek minősítette a Vajdaság statútumának kétharmadát. Az alkotmánybíróság féléves határidőt szabott a dokumentum módosítására, mivel az alkotmánybírák úgy vélték, ha azonnal hatályon kívül helyezik a statútumot, azzal jogi űr keletkezne.

A vajdasági parlament szerdán fogadta el az új statútum tervezetét, amelyben a legjelentősebb változások a tartomány végrehajtó szervének elnevezésére és a Vajdaság jelképeinek használatára vonatkoznak.

Pásztor István, a vajdasági parlament elnöke az ülés előtt újságíróknak azt mondta: a dokumentum tervezetének elfogadásával elhárult az a veszély, hogy megrendüljön Szerbia jogrendje.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2014. május 14. 16:39
"legjelentősebb változások a tartomány végrehajtó szervének elnevezésére és a Vajdaság jelképeinek használatára vonatkoznak" Ezek tényleg döntő változások. :)
magnamater
2014. május 14. 15:05
Elhárult a veszély, hogy a szerbek is leköpjék. Nem lehet könnyű neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!