Novák Előd feljelenti Nyers Rezsőt

2014. november 04. 14:36

Felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt feljelenti Nyers Rezsőt Novák Előd, aki november 4-én Biszku Béla házánál gyújtott mécseseket az egykori belügyminiszter áldozatainak emlékére.

2014. november 04. 14:36

A Jobbik alelnöke feljelentést tesz Nyers Rezső, az MSZP első elnöke ellen felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt Nagy Imre és társai kivégzésével összefüggésben. Novák Előd ezt kedden közölte sajtótájékoztatón, amikor mécseseket gyújtott Biszku Béla budapesti házának kerítésénél a volt politikus áldozatainak emlékére és megismételte: az állambiztonsági múlt nyilvánosságát, a volt kommunista vezetők közéletből való kitiltását és a kommunista luxusnyugdíjak megvonását követelik. 

Bírálta, hogy Biszku Béla máig több százezer forintos nyugdíjat kap az emberellenes bűntetteket is magában foglaló belügyminiszteri tevékenységéért. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a volt politikus várhatóan egy napot sem fog börtönben tölteni. Novák Előd számításai szerint az egykori vérbírók, vérügyészek, a III/1-2-3-as tisztek, az MSZMP egykori központi bizottságának tagjai több ezren lehetnek és évi több milliárd forint pénz vehetnek fel.

Kijelentette: Nyers Rezső, az MSZMP KB tagjaként részt vett például Nagy Imre és társai kivégzésében, miután szavazatával támogatta az eljárás lefolytatását. Emiatt és több hasonló bűncselekmény miatt feljelentést tesz november 4-én a Legfőbb Ügyészségen – tudatta az ellenzéki politikus, hozzátéve: nem ismeretlen tettes, hanem név szerint Nyers Rezső szerepel a beadványban, s felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt teszi a feljelentést.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. november 04. 19:48
Előd közben elvégezte a jogot? Vagy maradt a vályognál?
bumburi
2014. november 04. 19:47
Szerintem ezt abba kéne hagyni :) Az is undoritó amikor a Wisenthal központ meghurcol embereket, meg forditva is.
Selamat
2014. november 04. 16:58
Egyetértek. De van még néhány poroszkáló, akikre szintén ráférne egy feljelentés.
Laibach
2014. november 04. 16:11
Megkérdezhetné Nemecsek Pozsgay-t is, az mszmp egykori főideológusát, a NER egyik szülőatyját, hogy mint Gerő Ernőék házi tanítója merre volt és mit csinált 1956-ban, ha a forradalom leverését követőn 1957-ben csak úgy nagy hirtelenjében kinevezték a frissen alakult mszmp egyik ideológiai fellegvárának számító MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatójának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!