Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Matolcsy ellen a Liberálisok

2015. április 22. 14:23

A Liberálisok szerint Matolcsy György és Gerhardt Ferenc súlyosan megszegte a jegybanktörvényben foglalt kötelezettségét, amikor nem szerepeltették vagyonnyilatkozataikban az MNB-alapítványoktól származó jövedelmeiket.

2015. április 22. 14:23

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) Matolcsy György jegybankelnök és Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke ellen. A Liberálisok közleményükben utaltak a Magyar Narancs cikkére, amely szerint Matolcsy György nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában a jegybank két alapítványából származó, havi 1,2 millió forintot kitevő jövedelmét arra hivatkozva, hogy azt jótékony célra ajánlotta föl. Gerhardt Ferenc vagyonnyilatkozatából szintén hiányoznak az MNB-alapítványoktól kapott tiszteletdíjak – írta a Magyar Narancs.

A Liberálisok szerint Matolcsy György és Gerhardt Ferenc súlyosan megszegte a jegybanktörvényben foglalt kötelezettségét, mindketten „valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot tettek”.

Korábban az ügyben az Együtt is közleményt küldött az MTI-nek, tudatva, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Matolcsy György ellen.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. április 22. 21:11
mind két liberális párttag ezt gondolja egyetértenek a balfaszságban?
paraklétosz
2015. április 22. 17:45
Jótékonyságra költött pénz az "erkölcsi vagyon". A Matolcsyék hallgattak róla, a libik dobra verik.
kjkj945
2015. április 22. 16:19
Liberáli sokk!
hátakkor
2015. április 22. 16:12
A kik kezdeményeznek mit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!