Egyetemeket, főiskolákat darabolnának szét és vonnának össze

2015. július 30. 10:27

Több egyetem és főiskola működése a jelenlegi keretek között nem hatékony és nem tartható fenn hosszú távon, ezért az Emmi jelentős átalakításokat javasol az intézményeknek. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön ad tájékoztatást a gyökeres változásokról – írja az Index.

2015. július 30. 10:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint több egyetem és főiskola szétdarabolására vagy összevonására lesz szükség a jövőben, mert ezek mostani formájukban fenntarthatatlanok – írja az Index. Az Index arról értesült, hogy Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár gyökeres változásokat fog bejelenti a felsőoktatási intézmények sorsáról. Az Emmi több javaslatot is tett az egyetemek, főiskolák összevonásával, darabolásával kapcsolatosan.

Az Emmi javaslatai között szerepel például, hogy Nyugat-magyarországi Egyetemet megszüntetnék, azonban önállóvá válna a soproni erdészeti kar, a szombathelyi Savaria-központ és a Szent István Egyetem állatorvosi kara. A Szolnoki Főiskolát a Kecskeméti Főiskolához, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát Egerhez csatolnák. Felmerült az is, hogy a Corvinus Egyetem kertészeti, élelmiszer-ipari karai is a Szent István Egyetemhez kerülnek. A változásokra augusztus végéig vár javaslatot a minisztérium az egyetemektől, és csak ezután hozza meg a végleges döntéseket.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. július 30. 20:14
Magyarországon ma nincsenek egyetemek. Az egyetem autonómiával bíró oktatási intézmény. Amit pártkommisszár (nerbeszélül: kancellár) irányít, az legföljebb pártfőiskola lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!