Igazságügyi szakértő: A tározó túltöltése és kapzsiság okozta a vörösiszap-katasztrófát

2016. március 21. 14:12

A kapzsiság okozta a kolontári vörösiszap-katasztrófát, ami a tározó túltöltése miatt következett be, nem pedig – mint a bíróság állítja – az altalaj megcsúszása miatt – szögezi le a Legfőbb Ügyészségnek írt szakvéleményében egy földmérnök és igazságügyi szakértő a Magyar Hírlap szerint.

2016. március 21. 14:12

A kolontári gátszakadás pontos oka minden kétséget kizáróan a vörösiszap-tározó túltöltése volt – írja a Legfőbb Ügyészségnek címzett szakértői véleményében Pálos László földmérnök, igazságügyi szakértő a Magyar Hírlap szerint

Mindez azért figyelemre méltó, mert a bírósági ítélet úgy szól: a gátszakadást az altalaj megcsúszása okozta. Pálos viszont leszögezi: a vörösiszap vízáteresztő képessége még a kövér agyagét sem éri el, ebből következően az egyik legtökéletesebb vízzáró anyag. Így a vörösiszap-párnaréteg kizárja az altalaj megcsúszásának lehetőségét.

A túltöltést a kapzsiság idézte elő – vonja le a következtetést a szerző, ami abban nyilvánult meg, hogy a nem veszélyes-hulladék számára készült tárolóban egyidejűleg helyezték el a vörösiszap-hulladékot a felhasználandó és így a termelésbe visszaáramoltatni szándékozott maró lúggal.

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stumpf
2016. március 22. 16:39
sjános http://www.police.hu/data/cms496508/Microsoft_Word_TOP100_080428.pdf Itt van a “topnemtudomhány”, magyarul a rendőrségi top100. 100-ból 90 cigány. Méghogy nincs olyan, hogy cigánybűnözés. Hogy szakadt volna a fejed anyádba
Stumpf
2016. március 22. 12:54
Engem és Berecskerekit is mínuszolnak! Az IGAZSÁGOT a MAL Zrt-t vezető tömeggyilkosokról! Ki a ge.i jár ide kommentelni? A tonay bolsevik ÁVÓ maffia emberei?
Stumpf
2016. március 22. 03:55
Potymog "Ha a nem veszélyes-hulladék számára készült tárolóban veszélyes hulladékot tároltak, akkor minek kell ennyi vizsgálat, meg különféle szakértő, hisz egyértelműen felelősnek kell lennie a vezetésnek." Azért mert igaza volt a mocskos zsidó kertész ákosnak "A magyar tényleg genetikusan alattvaló, zabálja a moslékot" kereskedelmi TV-k és most már M1 királyi TV-k és nem veszi észre hogy le fogják szúrni orbán eladja a fejük fölül az országot!
Stumpf
2016. március 22. 03:52
Potymog "Ha a nem veszélyes-hulladék számára készült tárolóban veszélyes hulladékot tároltak, akkor minek kell ennyi vizsgálat, meg különféle szakértő, hisz egyértelműen felelősnek kell lennie a vezetésnek." Azért hogy összezavarják a szulejmán sorozaton szocializált moslékzabáló "magyar" szavazócsürhét! Ezek azt is elhiszik ha bemondja a zertéel hogy gyurcsányt az apja szülte orbán meg Árpád házi király! Értelmes ember már aznap tudta hogy ki a felelős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!