Rogán-Juhász per: Portik élettársa sem ment el a tárgyalásra

2016. október 27. 18:12

Nem csak Rogán Antal nem ment el az általa Juhász Péterrel szemben indított személyiségi jogi per tárgyalására, de az általa indítványozott tanú, Pápa Marianne, Portik állítólagos élettársa és Habony Árpád nagynénje sem. A perben Rogánék Juhász Péter Portikhoz fűződő kapcsolatait firtatták, és Portik volt anyósát is elkaptuk egy gyors interjúra. Az is kiderült, hogy a Portik-Rogán közös fotót egy családi képből vágták ki.

2016. október 27. 18:12
Bakó Beáta

Rogán külön sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök délben, hogy nem megy el a Juhász Péter elleni személyiségi jogi perének egy órával később kezdődő tárgyalására. Rogán azért perelte be Juhászt, mert bűnözőnek nevezte őt, a per júniusi tárgyalásán pedig a Prisztás-gyilkosság miatt fegyházra ítélet Portik Tamás tanúként azt vallotta, hogy tízmillió forinttal megvesztegette Rogánt. Rogán a sajtótájékoztatón azt mondta: nem megy el a tárgyalásra, mert számára „sajtóhírek által igazoltan” egyértelművé vált, hogy „Juhász Péter Portik Tamás samesza”. Azt is hangsúlyozta, hogy az ügyvédei elmondták neki: felperesként nem köteles a tárgyaláson megjelenni.

Rogán nem ment el a tárgyalásra

A tárgyaláson mindenesetre megjelent Juhász Péter, a sajtó képviselő igen nagy számban, és Portik Tamás anyósa is, akivel a tárgyalás után sikerült pár szót váltanunk.

Bérces Renáta bíró felidézte, hogy Rogán – bajorországi útja miatt – már a júniusi tárgyaláson se vett részt, és most sem jött el, hiába idézték. A bíró leszögezte, hogy Rogán ezt megteheti, nem lehet emiatt sem elővezettetni, sem megbírságolni, ugyanakkor viselnie kell a következményeit, hogy így lemond a perben a nyilatkozattételről, és ekként a nyilatkozatát sem fogják a bizonyítás során figyelembe venni.

Előzékeny trollkodás

A bírónő azt is közölte, hogy a Rogán-Juhász pert egyesítik az V. kerület által Juhász Péter ellen indított perrel, amelynek szintén Juhász belvárosi ingatlanmutyira vonatkozó kijelentései képezik a tárgyát. Ezzel Rogánék szerint a biztos pervesztességtől mentette meg Juhászt a bíró, a bíró szerint viszont pont a felpereseknek ártana a két ügyet külön kezelni, hiszen most részítéletet csak Portik kérdéses hitelességű tanúvallomása alapján tudnának hozni.

Rogán ügyvédje egyébként zseniális trollkodással kezdte a tárgyalást: felvetette ugyanis hogy esetleg zárt tárgyalást kellene elrendelni Juhász Péter alperes személyiségi jogainak védelmében, hiszen a tárgyaláson bűnözőkkel fogják összefüggésbe hozni az Együtt politikusát.

Juhászék nem kértek zárt tárgyalást, viszont megjegyezték, hogy lejárató médiakampány indult Juhász ellen a Portikkal való kapcsolata ügyében. Az Együtt politikusának ügyvédje elmondta: tíz fölötti sajtó-helyreigazítási eljárás indult ilyen ügyekben, a Magyar Idők és az Origo elleni sajtóperek első tárgyalásait már ki is tűzték. Egyébként pedig nem akarják a nyilvánosságot korlátozni – mondta.

Rogán ügyvédje ezt úgy értelmezte, hogy „Juhász ezzel hozzájárult, hogy feltárják a Portikhoz való viszonyát”. A tárgyaláson benyújtott egy nyilatkozatot is, amelyet Rogán Antal tett közjegyző előtt ugyanaznap, és amelyben kijelenti, hogy nem ismeri Portik Tamást, nem állt vele se közvetett, se közvetlen üzleti kapcsolatban, nem kapott tőle pénzt és nem állt vele jogviszonyban. Ugyanezt viszont a bíróságon nem volt hajlandó személyesen elmondani, mert szerinte ezzel „Juhász és Portik manipulációihoz asszisztálna”.

Miért nem jött el Pápa Marianne?

Egyébként nem csak Rogán nem jelent meg az idézés ellenére, hanem az általa tanúként meghallgatni indítványozott Pápa Marianne sem, aki Portik élettársa volt, emellett pedig Habony Árpád nagynénje. Portik Tamás a júniusi tanúvallomásában azt mondta, hogy Pápa Marianne kérésére vitt el Rogán Antalnak tízmillió forintnyi eurót, azért, hogy elintézze belvárosi ingatlanoknak a piaci árnál alacsonyabb értékbecslését.

Pápa Marianne egyébként azt állította korábban, hogy nem volt sosem Portik élettársa. Erre Portik máshogy emlékszik, sőt, Portik volt feleségének az édesanyja is, akit a Magyar Nemzet munkatársa szúrt ki a tárgyalás után. Riskó Judit a tárgyalás után a Magyar Nemzetnek és a Mandinernek elmondta: ő szinte semmit nem tudott a lányáról, míg Portikkal volt, de arról ismeretségi körükből több forrásból is értesültek, hogy Portik már nem a lányukkal, hanem Pápa Marianne-nal él.

Miről tudna beszélni Andy Vajna?

A felperes Rogán azért akarta volna Pápa Marianne-t tanúként beidéztetni, hogy a bíróság előtt is nyilatkozzon arról, hogy nincs köze Portikhoz. A bíróság előtt vallomást tévő tanúnak egyébként igazmondási kötelezettsége van, aminek a megszegése bűncselekmény. Ezért is érdekes, hogy Rogán mellett az általa javasolt tanú, Pápa Marianne sem jelent meg a tárgyaláson.

A bíró kérdésére Rogán ügyvédje azt mondta: továbbra is fenntartják az indítványukat, hogy hallgassák meg tanúként Pápa Marianne-t. Kiderült, további tanúkat is javasoltak meghallgatni Rogánék, például Andy Vajnát, de őt be se idézte a bíróság. Juhász Péter ügyvédje ezzel kapcsolatban annyit mondott: nem értik, miért lenne érdemes Andy Vajnát „szórakozóhelyekkel és prostituáltakkal kapcsolatos információkért” beidézni, de végül is nem ellenzik. A felperesi ügyvéd szerint viszont Vajna el tudná mondani, hogy nem hívták meg Portik Tamást a Nobu étterem megnyitójára, amelyen a Juhász Péter által közzétett Rogánnal közös fotó készült.

Már nem csak a Rogán-Portik, de a Portik-Juhász kapcsolatra is behívnának tanúkat

Rogánék nem csak olyan tanúkat idéztetnének be, akik elmondanák, hogy Rogán nem ismerte Portikot, de olyanokat is, akik elmondanák, hogy Juhász viszont ismerte Portikot. Ez utóbbi viszont az alperes Juhász ügyvédje szerint nem képezi a per tárgyát, ugyanis Rogán azért perelte Juhászt, mert azt állította róla, hogy kapcsolata van Portikkal. Kizárólag ez az állítás képezi a per tárgyát – szögezte le az ügyvéd.

Ehhez képest a tárgyaláson Rogán ügyvédjének elég jól sikerült tematizálnia a Juhász-Portik vonalat. Indítványozta például, hogy hallgassák meg Portik cellatársát arról, hogy Portik kapcsolatban áll-e Juhásszal. Juhász ezt visszautasította, és hozzátette: jellemző, hogy Rogán még azt is tudja, kicsoda Portik cellatársa, míg ő maga ezt ki sem tudná deríteni.

Emellett a felperesi oldal azzal a fotóval hozakodott elő, amelyet Juhász Péter a Facebook-oldalán tett közzé, és amelyen Portik Tamás és Rogán Antal egy képen szerepelnek a Nobu étterem megnyitóján. Rogán ügyvédje arra volt kíváncsi, hogy miként jutott ehhez a fotóhoz Juhász Péter, szerinte ugyanis közvetítőkön keresztül tartja a kapcsolatot Portikkal, sőt „sajtóhírek alapján” Portik keresztlányát, B. Veronikát is ismeri. A kérdéses sajtóhírek Habony Árpád Ripostjában jelentek meg, és a bíróságon teljes tévedésből hivatkoztak rá B. Veronikaként, ugyanis – mint a tárgyalás után Portik anyósától megtudtuk – valójában T. Victoria Bianca-nak hívják Portik keresztlányát. Az ő édesanyja, F. Erika kereste meg Juhász Pétert a kérdéses Portik-Rogán fotóval – mondta el Juhász a tárgyaláson. Hozzátette, hogy a lányt nem ismeri – T. Victoria néven sem, amint azt utóbb kérdésünkre elmondta –, és Portikkal nem áll semmilyen kapcsolatban.

Portik gyerekei is rajta vannak a Portik-Rogán fotó eredetijén

A bíró egyébként felhívta rá Juhász figyelmét, hogy ha bizonyítékként akarja felhasználni a fotót a perben, akkor azt be kell csatolnia az iratokhoz, nem elég, ha a Facebookra kiteszi. Az eredeti fotó ott is volt Juhásznál, és meglepődve láttuk egy pillanatra, hogy azon gyerekek is vannak. A tárgyalás végén megkérdeztük Juhászt, hogy jól láttuk-e. Teljes természetességgel azt felelte, hogy igen: a gyerekek a képen Portik Tamás gyerekei, és ők tartják azt a fotót, amin Portik és Rogán látható a Nobu megnyitóján. Ő ezt kivágta a képből, mivel nem akarta a gyerekek fotóit is közzétenni.

A tárgyalás után a magyar nemzetes kollégával erről a képről is kifaggattuk Riskó Juditot, Portik volt feleségének édesanyját. Egy kicsit meglepődött, hogy az unokái – akik akkor, a Nobu étterem 2008-as megnyitóján 7-8 év körüliek voltak – is rajta vannak a kérdéses fotón, ugyanakkor azt mondta: Portik öt évre előre gondolkodik, és nagyon okos manipulátor. Mint mondta, Portik otthonosan mozgott a Nobunak is otthont adó Kempinski hotelben, pontosan tudta, hol vannak a kamerák, és ennek megfelelően helyezkedett, attól függően, hogy látszani akart, vagy sem.

A tárgyalás mindenesetre januárban folytatódik: ismét megpróbálják beidézni Pápa Marianne-t, és Juhászék azt is nagyon szeretnék, ha Rogán személyesen nyilatkozna; már csak azért is, mert sérelemdíj megfizetését is kéri Juhásztól. Rogán ügyvédje azonban talányosan csak annyit mondott: Rogán a „korábbiakhoz hasonlóan” hajlandó az ügyben megnyilatkozni: ha Juhász Péter „abbahagyja a manipulálást”, esetleg személyesen is.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2016. október 28. 08:19
Rogán azért nem mer elmenni a bíróságra, mert ott igazmondási kötelezettsége van, nem hazudhatja, hogy "nem ismerem Portikot stb. Ez ugyanis bűncselekmény lenne.(Habony nagynénje, Pápa Mariann szintén). Ezért csak közjegyző (meg a sajtó) előtt nyilatkozik, erre nem vonatkozik az igazmondási kötelezettség, legalább is nem bűncselekmény.
atila68
2016. október 28. 08:15
Megélhetési pereskedő.
komondor
2016. október 28. 07:38
Juhász jó arc! Rogánnak börtönben a helye!
Folytatjuk
2016. október 28. 00:45
Kanóc Azért, mert nektek, cigánydiktátor imádóknak piszlicsáré ügy rogán 10 milliós megvesztegetése, azért másnak az még komoly pénz. Hány évig is ajvékoltatok a 10 milliós Nokiás dobozok miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!