Több településen továbbra is kifogásolt a levegőminőség

2018. november 12. 14:21

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por koncentráció miatt.

2018. november 12. 14:21

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban. Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, Várpalotán, Veszprémben továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja.

Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség a késő délutáni és esti órákban általában romlik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot. A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2018. november 13. 09:30
Ez ember a legnagyobb környezetszennyező. Azt kell megszüntetni. Megjegyzem: a természet tudja a feladatát. Az emberiségnek már csak legfeljebb néhány ezer (de lehet, hogy csak néhány száz) éve van hátra.
brekker
2018. november 12. 20:09
"Hozd el a csúnya időt, add már Uram az esőt" https://www.youtube.com/watch?v=c_7w1lRq3dU
még fokozza
2018. november 12. 19:35
Budapesten az is probléma, hogy autók pöfögnek a dugóban. Semmilyen koncepció nincs az autósforgalom gyorsítására. Célbajuttatás közben kétszer-háromszor többet jár egy motor a szükségesnél.
Marula
2018. november 12. 15:28
Ezzel semmire nem megyünk. Most épp viszonylag jó idő van, de két hét múlva ha hideg lesz, megint jobban kell fűteni és megint rosszabb lesz. Attól, hogy minden ősszel, majd ősszel heti szinten elmondják, nem lesz jobb. Ehhez egyes fűtési módokat teljesen meg kellene szüntetni, amihez pénz és szemléletváltás is kell. És ez a változás nem egy év, ergó ez nagyon sokáig probléma lesz. És az nem megoldás hogy ne menjünk ki a szabadba, mert iskolába, munkahelyre el kell menni. Tessék új technológiát kidolgozni ami pl. megszűri a kipofogógázt, a kéményből kijövő füstöt, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!