Deák téri késelés: nem bocsát meg a szíven szúrt fiú édesapja

2024. február 05. 17:50

Az ügyész a legsúlyosabb büntetést kérte a három elkövetőre a hétfői tárgyaláson.

2024. február 05. 17:50

Az ügyészi perbeszéddel folytatódott hétfőn a Fővárosi Törvényszéken a négy évvel ezelőtti Deák-téri, brutális késelés miatt indított büntetőper. Mint ismert, a 2020. május 22-én hajnalban történt gyilkosság során egy 16 és egy 21 éves fiatal vesztette életét, akiket halálra késelt az éppen akkor 18. életévét betöltő Cs. Krisztián és két társa.

A Fővárosi Főügyészség 2021 decemberében emelt vádat az ügyben.

A Blikk beszámolója szerint a hétfői tárgyalás elején az első rendű vádlott az egyik áldozat szülei felé fordulva bocsánatot kért tettéért. 

A szíven szúrt fiatalember édesapja azonban erre úgy reagált, hogy 

nem érezte a szavakból az őszinte bocsánatot, megbánást, ráadásul arra nincs mentség, hogy valaki szánt szándékkal elvesz egy ártatlan, fiatal életet.

„Magam is a büntetés-végrehajtásban dolgoztam, tudom, ki mikor tanúsít őszinte megbánást, tudom, kit, mi visz rá egy jogsértés elkövetésére” – mondta az apa a bíróságon, hozzátéve, hogy már nagyon belefáradt a 4 éve tartó eljárásba.

Cs. Krisztián az egyik – később visszavont vallomásában – elismerte tettét, társai azonban tagadták bűnösségüket, annak ellenére, hogy az egyik biztonsági kamera felvételein az látszik, hogy a másodrendű vádlott még fejbe is rúgta a már földön fekvő áldozatot.

Az ügyész a legsúlyosabb büntetés kiszabását kérte, az elsőrendű vádlottra húsz, társaira tíz-tíz év fegyházbüntetést.

A büntetőper áprilisban folytatódhat a vádlottak utolsó szó jogán való felszólalásaival.

Nyitóképen: helyszínelés a Deák téren (Fotó:Police.hu)

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2024. február 05. 23:08 Szerkesztve
Akasztani kellene mind a három agyatlan lényt. 20 meg 10 évvel megússzák ezek az állatok? És ha kijönnek kit fognak újra megölni?
Kozmosz
2024. február 05. 21:21
Ezért senki sem sem bocsátana meg.
bodrigyuri
2024. február 05. 20:57
A pedocsávó bűntársának a kegyelmi kérvénye kati előtt átment jucus kezén és nem akadályozta meg.
atti64
2024. február 05. 20:55
MÉG A LEVEGÖT IS SAJNÁLOM TÖLÜK EZÉRT GOLYO ÁLTALI HALÁL BÜNTETÉST NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!