MSZP: Éhbérért dolgoznak a közmunkások

2011. június 14. 13:11

A szocialisták úgy vélik: a kormány „közmunkaszolgálatot” hozna létre, hiszen szerintük éhbérért dolgoztatnák az embereket, és a programok szervezését a Belügyminisztérium végezné.

2011. június 14. 13:11

Szűcs Erika, az MSZP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés lustának és munkakerülőnek minősíti a szociális rendszer eltartottjait. A képviselő szerint ezeket az embereket rendészet eszközökkel „tanítanák móresre”.

A politikus szerint ezt alátámasztja, hogy a közmunkaprogramokat nem a gazdasági tárca, hanem a Belügyminisztérium szervezi majd. Az egykori szociális és munkaügyi miniszter szerint tulajdonképpen „közmunkaszolgálatról” van szó, az állam ezzel szinte ingyen próbálja elvégeztetni bizonyos feladatait.

Szűcs Erika szerint a kormány éhbérért dolgoztatna, míg a szocialista kormányok közmunkaprogramjai 8 óra munkáért tisztességes bért kínáltak. Az MSZP ugyanakkor „nem tartja ördögtől valónak” a szociális segélyek közmunkához kötését.

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. június 14. 20:29
Óriási igény van Európában kétkezi (szak)munkások iránt, el lehet menni...
trust
2011. június 14. 17:56
Erika, a pogácsazabáló erikáról van szó, a pogácsazabálást éhbérért lehet folytatni, vagy azért túlórapótlékot akar kapni? Ha ezt a nőt meglátom, vagy a nevét meghallom, mindig az a video jut eszembe, mikor teli pofával zabálva böfögött a mikrofonba, hogy hagyják már őt enni, micsoda dolog, hogy őt ilyenkor filmezik.
drieno
2011. június 14. 17:21
szolidaritás, elvtársak, szolidaritás! ha nektek több jut, osszátok meg azokkal, akiknek kevesebb jutott, ez a minimum, amit megtehettek! már ha komolyan gondoljátok...
ProfWilliam
2011. június 14. 16:26
Nem akarok szemétkedni de azt hiszem a közmunkások bére nem túl sokat változott az előző kormány óta. Csak úgy tűnik a szociális érzékenység nőtt meg egy csöppet a MSZP-nél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!