Egy centért adott el Amerika két repülőgép-hordozót

2021. október 05. 15:41

Egy centért értékesítette az amerikai haditengerészet a USS Kitty Hawkot és a USS John F. Kennedyt, két rendszerből kivont repülőgép-hordozót egy texasi hajóbontó vállalatnak – írja a USA Today.

2021. október 05. 15:41
null

A szimbolikus értékesítési összeg azért került be a szerződésbe, mert a haditengerészet úgy vélte, nekik megéri gyakorlatilag ingyen elvontattatni és lebontatni a szolgálatból kivont hajókat, a texasi vállalat pedig úgy vélte, elég bontott fémet és egyéb anyagot tud kinyerni a hajókból, hogy megérje nekik a projekt – írta meg a Portfólió.

Korábban többen szorgalmazták, hogy a hajók más formában, például múzeumként legyenek hasznosítva, mert a 2009-ben, 48 éves szolgálat után kivont Kitty Hawk repülőgép-hordozónak kifejezetten gazdag történelme van, miután szolgált a vietnami és az iraki háborúkban is.

A John F. Kennedyt két évvel korábban, 2007-ben vonták ki a forgalomból. A bontási munkálatok pontos menetéről egyelőre nincs információ. 

Fotó: KEN SHIMIZU / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 06. 14:31
Ez még hatalmas bevétel az ingyen Afganisztánban hagyott arzenál mellett.
Harangláb
2021. október 06. 12:22
Nálunk már menne a lölözés...Pavlovi reflex kialakítva...
Galerida
2021. október 06. 10:57
A két hajó már nem kellett a táliboknak, különben ezeket is megkapták volna ingyen...
Gregorius
2021. október 06. 09:16
Texasi cégnek adták el, nem a bangladeshi vagy koreai bontóknak, nyilvánvalóan azért mert még túl sok hadititok van még bennük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!