Joe Bidenen élcelődött Elon Musk

2023. június 19. 06:41

A szupergazdagok megadóztatásáról írt Biden, ennek kapcsán jött a váratlan kérés.

2023. június 19. 06:41
null

Joe Biden (kampánycsapata) klaviatúrát ragadott és kiposztolta Twitterre azt az egyszerű mondatot, miszerint „Itt az ideje, hogy a szupergazdagok elkezdjék fizetni a méltányos részüket”.

Erre kontrázott rá Elon Musk:

Aztán kifejtette Biden felvetése kapcsán a válaszát: „Komolyra fordítva a szót, egyetértek azzal, hogy a bonyolult adóelkerülési módszereket illegálissá kellene tennünk, de ha ez alapján cselekednénk, az sok adományozót feldühítene, ezért csak szavakat fogunk látni, de tetteket nem. Azok, akik ténylegesen kénytelenek lesznek viselni a túlzott kormányzati kiadások terhét, az alacsonyabb és közepes jövedelműek, mivel nem tudnak kibújni a béradó alól.”

Nyitókép: Serge Tenani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 19. 13:28
"egyetértek azzal, hogy a bonyolult adóelkerülési módszereket illegálissá kellene tennünk" Nem bonyolult az. A vállalkozó először keres, aztán költ (leköltségeli a bevételt) s csak azután adózik a maradékból. "Azok, akik ténylegesen kénytelenek lesznek viselni a túlzott kormányzati kiadások terhét, az alacsonyabb és közepes jövedelműek, mivel nem tudnak kibújni a béradó alól." Mert az alkalmazott először keres, azután adózik, s csak azután él meg a maradékból. Ez a rendszer nem fog változni, s így pedig a vállalkozók gazdagok az alkalmazottaik meg szegények maradnak. Ráadásul az állam is a befektetőket támogatja, nem az alkalmazottaikat. Éppenhogy az alkalmazottak adójából reméli, hogy megtérül a vállalatoknak adott támogatása.
hátakkor
2023. június 19. 13:22
"egy átlagos amerikai gazdag (mondjuk 10 millió dolláros vagyonnal.. bár az sem egetrengető arrafelé..) sokszorosát fizeti be az állam kasszájába adó és államtól függően fogyasztási adó formájában" WRONG! Amerikában ( USA) sales adó van államonként és nem magas. ÁFA nincs.
olajfa1
2023. június 19. 09:54
Musk fején találta a szeget /és Biedent... és támogatóit/ már megint!... Lehet sepregetni a saját házuk tájékán!...
Alaric
2023. június 19. 09:46
Fizessenek a gazdagok? Mondjuk Hunter Biden és a szláv véren felhízlalt többi amerikai oligarcha?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!