Úszással állt ki Románia schengeni csatlakozása mellett Avram Iancu

2023. szeptember 02. 16:18

A petrozsényi könyvtáros végigúszott a Rajnán.

2023. szeptember 02. 16:18

Pénteken ért célba Avram Iancu petrozsényi könyvtáros, aki végigúszott Rajnán azért, hogy támogassa Románia schengeni csatlakozását. 48 nap alatt teljesítette az 1032 kilométeres távot – számolt be róla az Agerpres.

Iancu a Facebook-oldalán azt írta: „48 napnyi fizikai, pszichikai, logisztikai, pénzügyi és diplomáciai erőfeszítés után sikerrel jártunk. Elértük a végcélját ennek a kizárólag Románia schengeni térségbe való integrációjának szentelt úszásnak”. Hozzátette, ”ez csak egy kis és szerény hozzájárulást jelent annak a vágyunknak az eléréséhez, hogy

üzenetünk hallatszódjon a világban: Románia Európában van/Románia Európa”.

A könyvtáros megjegyezte, „Románia értékes embereket adott Európának és az emberiségnek. És 4 millió román dolgozik jelenleg szerte Európában. Igazságtalan, hogy ezeket az embereket hosszú órákon át sorban állítsák, amikor húsvétra és karácsonyra vagy a nyári szabadságukra hazatérnek”.

***

Nyitókép: Avram Iancu Facebook-oldala

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2023. szeptember 03. 10:28
„Románia értékes embereket adott Európának és az emberiségnek" Mint Ceausescu vagy Drakula. Köszönjük Románok!
Welszibard
2023. szeptember 03. 09:58
Románia szerette volna a kolozsvári egyetem teljes, értékes, magyar lexikon- és könyvállományát elrabolni Trianonkor. mint ahogy mindent lerabolt tőlünk Trianonkor. Szerencsére az utolsó pillanatban az állomány nagyrészét sikerült a szegedi egyetem bölcsészkarára menekíteni a tanári karral együtt.
Syr Wullam
2023. szeptember 03. 09:32
Bécsbe kellett volna felúszni a Duna-deltától, az ütősebb lett volna. :-)
connorj
2023. szeptember 03. 05:05
https://m.youtube.com/watch?v=MG6_PEPVewc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!