Elfogadta a svéd meghívót és reagált Marco Rossi szavaira a magyar származású focista

2024. január 05. 17:31

„Magyarország nem hívott, Svédország viszont igen, furcsa lett volna, ha nem fogadom el” – nyilatkozta Sebastian Nanasi.

2024. január 05. 17:31
null

Nem láttam” – így reagált Sebastian Nanasi, amikor az Aftonbladet nevű svéd lap Marco Rossi nyilatkozatáról kérdezte. 

A magyar válogatott szövetségi kapitányát ugyanis korábban megkérdezték az apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező svéd középpályás meghívásáról.

Vele kapcsolatban tudni kell, hogy korábban voltak olyan játékosok, akiknek lehetőségük lett volna a magyar válogatottat választani, de ezt ők saját maguk reklámozására használták fel. Mert hogy inkább attól a válogatottól szerettek volna meghívót, ahol játszanak. De a magyar válogatottal nem lehet tréfálkozni” – mondta annak idején Rossi a Malmö focistájáról, aki eddig két felkészülési meccsen lépett pályára a svéd válogatottban.

Az elvi esélye tehát még meglenne annak, hogy végül a magyar válogatottban kössön ki, azonban ennek a realitása nem túl magas, miután 

Nanasi az Aftonbladetnek elárulta: elfogadta a svéd szövetségi kapitányi meghívót a január 12-i Észtország elleni meccsre.

„Magyarország nem hívott, Svédország viszont igen, furcsa lett volna, ha nem fogadom el” – tette hozzá. 

És hogy Marco Rossi nyilatkozata azt jelenti-e számára, hogy a magyar válogatott kapuja végleg becsukódott előtte?

Ha így van, akkor így van. Majd meglátjuk” – mondta erre Nanasi.

A svéd futball azonban a 2010-es évek elejének sikerei után most egyértelmű leszállóágban van: 2018 óta nem tudtak kijutni semmilyen világversenyre, és csapataik sem vitézkednek az európai kupákban, az elsőosztályt még a magyar NB1 is előzi a legfrissebb rangsorban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
klara1-68
2024. január 06. 10:46
Oké, hogy magyar származású, 20 éves és nagy az egoja, de mik az eredményei?
creasy
2024. január 06. 08:44
Észtek elleni egy felkészülési meccs,tehát még nem zavarná ha magyar válogatott lenne,de arca van a srácnak már igy 20 évesen,amennyire tudom Rossi nem szereti ezt a stilust,szoval szerintem beárazta magát nálunk..
Kecmec
2024. január 06. 07:09
Itt mutatkozott meg melyik identitása az erősebb.....odavaló vagy!
pollip
2024. január 06. 07:01
Arról lehet valamit tudni, hogy hogyan focizik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!