Kevesebbet keres Marco Rossi a válogatott kapitányaként, mint azt bárki gondolná

2024. április 08. 14:23

Annak ellenére, hogy Rossi egy rendkívül erős gárdát állított össze a magyar játékosokból, a fizetése messze elmarad a másik 23 edzőétől.

2024. április 08. 14:23
null

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

Már nem kell sokat várni és elrajtol a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban, ahol a magyar válogatottnak régóta nem látott esélyei vannak a dobogóra. Sőt, Marco Rossi fiai akár a végső győzelemről is álmodhatnak Szoboszlai Dominik vezérletével.  

Bár a fogadóirodák kicsit alulbecsülik a magyar válogatottat a VG szerint, az egyértelműen látszik, hogy szép eredményeket várhatunk a nemzeti tizenegyünktől. Válogatottunk 14 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Érdekesség, hogy bár a magyar válogatott formáját egyöntetűen elismeri a sportszakma, és mindenki méltatja Marco Rossi munkáját a válogatott élén, 

az olasz–magyar szakember fizetése messze elmarad az Európa-bajnokságon dirigáló többi szövetségi kapitányétól.

Marco Rossi a magyar válogatott élén végzett munkájáért évi 300 ezer eurót kap.

Rossinál csak a cseh klub szakvezetője, Ivan Hasek (250 ezer euró), a román válogatott edzője, Edward Iordanescu (240 ezer euró), és a grúz csapat főnöke, Willy Sagnol (200 ezer euró) keres kevesebbet. A szlovén tizenegy menedzsere, Matjaz Kek Rossival megegyező, 300 ezer eurót tehet zsebre az év végén.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­n­y­­o­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­k­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 09. 11:28
Na-na-na. Két aránytévesztés van a cikkben: - az elvárások meglehetősen túlzóak - Rossi fizetése meglehetősen alacsony. Amúgy szerintem komoly bónuszok vannak abban a szerződésben, amiket NL bennmaradással, EB selejtezőcsoport csőzelemmel és veretlenséggel szépen be is lehet gyűjteni. Emellett pedig van egy nyilván teljes körű költségtérítése is, szóval a fizuhoz nem nagyon kell hozzányúlni... De amíg nyer a csapat, addig mindent megérdemel.
tizennyolcfok
2024. április 08. 20:37
"cseh klub" mandiner, pls. "a magyar válogatottnak régóta nem látott esélyei vannak a dobogóra. Sőt, Marco Rossi fiai akár a végső győzelemről is álmodhatnak Szoboszlai Dominik vezérletével. " ez meg... mi szükség van erre?
italosiparos
2024. április 08. 17:31
Az elvégzett munka álljon arányban az érte kapott fizetéssel.Eddig sem érdekelt másnak a fizetése,meg ezután sem fog,de itt a teljesítmény alátámasztja,hogy komoly munka folyik a háttérben. Azért egy eb-n vagy vb-n 1-5 helyen rangsoroltnak adnék reális esélyt a végső győzelemre.Bár pár napja azt írtam hogy ezeknek a listáknak nincs nagy jelentősége,de ez egy világverseny és azokat nem futottak még,vagy közép csapatok szokták megnyerni.(ellenpéldát lehetne rá hozni,de nem az az általános)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!