A bumeráng el van vetve

2013. október 03. 09:08

Lehet olyat, hogy nem leszünk gyarmat, de akkor nem lehetünk gyarmatosítók sem, mert ez a társasjáték így működik.

2013. október 03. 09:08
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Ha Magyarország rezsiharcot csinálhat az energiaiparból, akkor meg lehet ezt húzni a magyar cégekkel is. Lehet olyat, hogy nem leszünk gyarmat, de akkor nem lehetünk gyarmatosítók sem, mert ez a társasjáték így működik.

A másik receptet nemzetek Európájaként szoktak leírni, az viszont egymással ellentétes szabadságharcokból áll. Szembejön a szabadságharcunkkal egy másik szabadságharc? Már megint? Hát az meg hogy lehet?

Úgy lehet, hogy amennyiben minden állam úgy kezd viselkedni, mint a magyar most, abból efféle konfliktusok származnak. És ha nem tér ki egyik fél sem, akkor végül háború. Ezért rémisztő, ahogy megfogalmazódik a kormánypárti álláspont: ha netán Hernádi Zsolt vesztegetett, akkor jól tette, és meg kell védeni, mert első a nemzeti érdek. És aki magyar, az eszébe sem veszi, hogy az ellenségnek igaza lehet, hanem élete és becsülete árán is megvédi a magyar bűnözőt.

Ugyanezt majd el lehet mondani horvát oldalon is, miután Gotovina tábornok ágyúzta Barcsot. Itthon pedig válaszul megrendezhetjük minden idők legnagyobb békemenetét. És abból a tömegből senki nem fogja észrevenni, hogy lehetett volna béke is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. október 03. 13:42
Drukkolsz, Árpi, drukkolsz? Csak szólok, hogy a MOl is benne volt abban, hogy a szarodért több milliónyi állami pénzt kaptál ...
brabant89
2013. október 03. 13:22
A dilemmát igen jól fogalmazza meg Magyari Péter a 444.hu-n (ebből az írásból is idéz a Mandiner): "A magyar kormány hisz Hernádi Zsolt ártatlanságában. (Megerősítheti hitét, hogy az ügyben már volt nyomozás Magyarországon, aminek az lett a vége, hogy nem találtak bűncselekményt.) Egyáltalán nem hisz viszont a horvát igazságszolgáltatás elfogulatlanságában. Hiszen ha hinne, kiadná Hernádi Zsoltot az interpolos körözés alapján, és hagyná, hogy Hernádi megvédje magát, és meggyőzze a horvát bíróságot ártatlanságáról. Ha ártatlan, akkor miért nem megy oda, és bizonyítja be? Ha viszont Horvátország egy olyan hely, ahol koholt vádakkal le lehet ültetni valakit, miért tett meg minden tőle telhetőt a magyar kormány, hogy egy ilyen országot bevigyen az EU-ba?"
popzene
2013. október 03. 12:13
Ilyen nyíltan elvtelen, opportunista, se adott szót, se tisztességet nem ismerő csőcseléke, mint ti vagytok, szerintem nincs még egy európai országnak.
berzsian56
2013. október 03. 11:57
Igazi istenáldás, hogy a Jóisten ennyi Dési-Tóta-Galamusos kazár magyargyűlölőt teremtett, akik a felkentek nagyöblű ürességével rontanak rá mindenre, ami magyar.Ki lehet más illetekésebb nálatoknál, aki megmondja: Mi a teendő/ ahogy az öreg Iljicstől tanúltátok/ Ahol lehet ők kereszbe tesznek, nehogy levegőhöz jusson ez az ország. Ha van szellemi útonállás ezek, ezek az élharcosai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!