Mi lesz a takarékszövetkezetekkel?

2013. december 30. 09:23

Most akkor a kormány eddig hazudott, vagy most akar valakit átverni? A kérdés nyilván költői. A cél a nemzetközi pályázattal minden bizonnyal az EU szervezetek aggodalmaskodásának enyhítése.

2013. december 30. 09:23
garmr
A KARD

Azt már tudjuk, hogy az államilag kontrollált piac mihez vezet. Láttuk a példát a trafikoknál, ahol az állam a forgalmi adatok birtokában minden teketória nélkül betiltotta a sikeresen működő trafikokat. Ennek tükrében tekinthetünk arra, hogy vajon mennyire lenne szerencsés, ha a lakossági pénzügyi adatok is állampárti kontroll alatt lennének.

Ehhez képest jött meglehetős hirtelenséggel a hír, hogy a kormány máris túladna a Takarékbankban szerzett részesedésén. A kormány közleménye szerint nemzetközi pályázatot írnak ki. A kiírás ezen pontja annak fényében különösen mulatságos, miszerint a jelenleg is deklarált kormánycél a pénzügyi szektor magyar tulajdonosi körének növelése. Most akkor a kormány eddig hazudott, vagy most akar valakit átverni? A kérdés nyilván költői. A cél a nemzetközi pályázattal minden bizonnyal az EU szervezetek aggodalmaskodásának enyhítése, de ne legyenek kétségeink, hogy a Fidesz már most tudja, kinek fogja átjátszani a szektort.

Az sem lehet véletlen, hogy az ügyletet még a választások előtt le akarják zavarni. Ekkora piaccal nem kockáztatnak. A nemzeti tőkéseket mindenesetre jól felkészítették a vásárlásra. Csak decemberben 28 milliárdnyi megbízással.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wagner Hopkins
2013. december 30. 14:57
Veszünk nekik egy takarék szövetkezet.
potyka
2013. december 30. 13:23
Mi lenne? Orbán megvédi a maga módján. http://www.youtube.com/watch?v=zWHfwRQiQbc
Trianon
2013. december 30. 13:13
Az nálam is kiverte a biztositókot hogy Orbánc nagy mellénnyel bejelenti a Takarékszövetkezetek államositását, aztán meg kiderül hogy az egyetlen, még úgy-ahogy magyar tulajdonban levő és 3200 fiókkal rendelkező legnagyobb pénzintézetet is külföldiek kezére akarja játszani Eddig "csak" 42 külföldi tulajdonú bank volt az országban, szemben az 1 darab magyar tulajdonúval Már régóta mondom hogy Orbánnál nagyobb hazaárulót 1100 éve nem produkált a magyar történelem
perszekutor
2013. december 30. 11:34
==több, mint egy évtizedig kapcsolatban álltam a takarékszövetkezetek nagy részével== Hazudsz, kutya. Kommunista Gyurka,kell-e kutyahurka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!