Lesz-e egyenlő Európa?

2016. szeptember 21. 12:17

Az üzleti lobbi a szociális jogok megközelítés lefaragására fog törekedni. Messze nem garantált, hogy a Bizottság elég bátor lesz meglépni a hatékony és szükséges lépéseket.

2016. szeptember 21. 12:17
Csiba Katalin
Csiba Kata blogja

„Az Európai Bizottság 2016. márciusában útjára indította a Szociális Jogok Európai Pillére kezdeményezést, amelyet korábban a 2015-ben jelentett be Juncker a State of the Union beszédében. Az idei State of the Union beszédben újra megerősítette, hogy a szociális jogok erősítése a Bizottság egyik fő prioritása. Az utóbbi hónapokban egyre inkább úgy néz ki, hogy a Bizottság megértette a sorozatos válságok, a 2008 óta nem javuló szociális mutatók, az erősödő szélsőjobb és a Brexit üzenetét.

Azonban az messze nem garantált, hogy elég bátor lesz meglépni a hatékony és szükséges lépéseket, hogy végre betömjük és kijavítsuk a lékeket ezen a hajón. Az pedig végkép kérdéses, hogy a Tanács (tagállamok vezetőiből álló Európai döntéshozó testület) hajlandó e ténylegesen együttműködni az állampolgárai érdekében. A kezdeményezésben benne van a lehetőség, hogy új életet leheljen az EU szociális rendszereibe, és ehhez politika akarat valamint a támogatásotok szükséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. szeptember 22. 09:17
Nem lesz. Erről szól az EU.
Akitlosz
2016. szeptember 21. 21:16
"Lesz-e egyenlő Európa?" Egyenlő mivel? Afrikával? Nem lesz.
Békanász a hasadon
2016. szeptember 21. 19:09
Ha már mindenáron egyenlősdi, minket a dubajiakkal hozzanak egy szintre.
devilfish
2016. szeptember 21. 15:44
Persze Kata. A Tanács nem hajlandó együttműködni az állampolgárai érdekében? A Bizottság - ellenben - csupa jó emberből van, mindent megtennének az európai állampolgárokért. Akár még hitelből is kiterjesztenék a szociális jogokat, az illegális bevándorló hordák egyedeire. "Humanizmusból". Az utódaink kárára. Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!