Szövetséges vagy ellenség?

2023. április 16. 08:46

A Nagy Szovjetunió szövetségesünk volt negyven évig, de nagyobb ellenségünk ritkán akadt a történelemben, mint a szovjetek.

2023. április 16. 08:46
null
Pokol Béla
Facebook

„Szövetséges vagy ellenség?

Fut a vita, hogy most ellenségünk vagy szövetségesünk az USA, de eleve hibás a kérdésfeltevés. A Nagy Szovjetunió szövetségesünk volt negyven évig, de nagyobb ellenségünk ritkán akadt a történelemben, mint a szovjetek. Most az USA szövetségesei vagyunk. (Csak zárójelben a mostani jobb helyzetünket illetően utalok arra, hogy Trump Amerikájával nem voltunk ellenségek, és 2024-től a republikánusok visszajövetelével remélhetőleg szintén nem leszünk.) És ez pontosíthatja a rossz kérdésfeltevést annyiban is, hogy a demokrácia kormányváltásos rendszerében eleve nem ország áll szemben országgal, hanem eltérő politikai értékvilágok. Szóval a szovjet időkhöz képest csak fejlődött némileg a pozíciónk.”

***

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. április 17. 15:10
A klasszikust idézve, minek nekünk az ellenség, ha ilyen szövetségesünk van.
Gyzoltan
2023. április 17. 11:48
Béluska! Honnan a pokolból kerültél megint elő? Tudhatnád, hogy köreitekből jó gondolat csak véletlenül vetődhet fel... -márpedig véletlenek nincsenek, mert azt is ti rendezitek... No, igen! Vezérlő elvek azért vannak; KARL MARX egy levelében Baruch Levy-hez, idézve a Review de Parisból 1928, június 1, 574 oldal: "A zsidó nép egészében lesz a saját megváltója.. A világuralmat más fajok megsemmisítésével fogja elérni és egy világköztársaság alapításával, amelyben mindenütt csak a zsidóknak lesznek állampolgári jogai. Ebben az Új Világban Izrael gyermekei lesznek a vezetők és ellenzék nem lesz."
Krupp Skya
2023. április 17. 08:54
Jó a kép csak nem tudom mi a fasznak örül a buzi.
Palatin
2023. április 16. 23:37
https://www.google.com/search?q=yankee+go+home+bedeutung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjeqpPAra_-AhUbQvEDHQN1CSEQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1280&bih=557&dpr=3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!