Szociális bérlakások kialakítása helyett jöhet az elvbarát rádió hadiszállása: nem történt meglepetés Őrsi kerületében

2023. október 15. 13:03

A Greenpeace és a Habitat for Humanity után érkezhet a Tilos Rádió is a Margit-negyedbe.

2023. október 15. 13:03
Őrsi Gergely
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Ezt azért kevesen gondolták volna Őrsi Gergelyékről: ismét egy elvbarát szervezet pályázott, majd nyert a Margit-negyed elnevezésű programban.

Szociális bérlakások kialakítása helyett jöhet a Tilos Rádió

Mint arról a Mandiner.hu korábban több alkalommal beszámolt, 2020 végén hívták életre ezt a rehabilitációs programot, amelynek eredeti célja a Margit körút környékének megújítása, fenntarthatóbbá tétele volt.

Jeleztük azonban, hogy a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Soros György alapítványa által megtámogatott Habitat for Humanity mellett Fekete Angelika szintén kapott a baloldali vezetésű II. kerülettől lehetőséget arra, hogy jelentős kedvezménnyel bérelhessen önkormányzati ingatlant Budapest egyik legértékesebb részén.

Ezúttal Fekete Angelika egykori kenyéradója, a Tilos Rádió mögött álló Tilos Kulturális Alapítvány pályázata nyert:

egy százharmincnégy és egy ötvenkét négyzetméteres Margit körúti ingatlant bérelhetnek maguknak, tudta meg lapunk.

Kedvezményről most nem számolhatunk be, előbbiért a 242 ezer forintos + áfa bérleti díj mellett közös költséget kell fizetnie az alapítványnak, majd 35 ezret havonta. Ezért egy közművesített, saját mérőkkel felszerelt, két helyiségből álló önkormányzati lakást/irodát kap a Tilos Kulturális Alapítvány, amiben podcast-stúdiót üzemeltetnének.

Az 52 négyzetméteres ingatlanban is ezt tervezik, ezért havonta 90 ezer forintos + áfa bérleti díjat, illetve a bő 13 ezer forintos közös költséget kell letenniük az asztalra, ugyancsak havonta.

A fenti pályázatoknak, szerződéseknek azért rossz az akusztikája, merthogy a szocialista városvezető – legalábbis nyilatkozatok szintjén – 2019-es kampányától kezdve szinte

minden évben megígéri a második kerületieknek, nem hagyják annyiban a bérlakások kialakítását, építését.

Arról nem is beszélve, hogy a Lakhatás Világnapján döntöttek a Tilos Rádió pályázatáról.

Történjék bármi az önkormányzati bérlakások körül, mi folytatjuk a munkát, melynek eredményeként a leromlott állapotú ingatlanok önkormányzati bérlakásként újulhatnak meg” – írta Őrsi egy kormánypárti törvényjavaslatra reagálva. „Meggyőződésem, városrészünk csak nyerhet azzal, ha az itt dolgozók munkahelyük mellett otthonukként is tekinthetnek a kerületre... Szóba sem jöhet, hogy feladjuk a szociális és szolgálati lakások létesítésére vonatkozó törekvéseinket”erősített rá a baloldali városvezető.

Pár héttel később portálunk már arról tudósíthatott, kilenc önkormányzati tulajdonú ingatlan eladását tervezték a II. kerületben. Egy évvel ezelőtt a Népszavának szomorkodott Őrsi, hogy mennyire kevés bérlakás van a II. kerületben. „Nem igaz, hogy a nálunk élő idős emberek többsége gazdag nyugdíjas. Szívszorító látni, hányan jelentkeznek szociális bérlakásra. Nagyon sokan szorulnak rá a segítségünkre, mert nem tudják fenntartani magukat” – fogalmazott.

De a SpiritFM műsorában is azt ecsetelte a baloldali polgármester, hogy „szociális alapon, szolgálati lakásokat szeretnének kialakítani”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. október 15. 16:16
Tragikus a Margit krt. Virag mar van, de minden masodik üzlet zarva, lekoszlott, de van mindenfele vacakkal kirakott kirakst, minden heten mas "tarlat", hatalmas helyiseg rongyokkal betakart kirakat, nehany rosszul öltözött alak lézeng, vakarózik! Sehol egy etterem, ruhazati bolt, stb! Szégyen! A libsik veszke mindenhol, drogosokkal, hontalanokkal! Kosz, tragyadomb ez nem rózsadomb alja!
kilincsucca
2023. október 15. 15:33
Korábban nem azt mondta a kis hazudós polgi, hogy az önkormányzati tevékenységbe nem szabad belevinni a politikát?
Perczel Éva
2023. október 15. 13:44
Na akkor értelmezzünk egy kicsit a következő mondatot: „szociális alapon, szolgálati lakásokat szeretnének kialakítani”. A szociális szó jelentése: "társadalmi, közösségi; az emberek kapcsolataira vonatkozó összefüggés " magyarul: kinek van jobb kapcsolata a moslékkal? Ajaj!
nempolitizalok-0
2023. október 15. 13:41
Visszacsempészik az összes bolsit a bolsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!