Hazahozták Svájcból az ároktői szökevényeket

2013. október 22. 10:24

A Terrorelhárítási Központ munkatársai hétfőn késő este hazahozták Budapestre az ároktői banda házi őrizetből megszökő, majd Svájcban elfogott két tagját ‒ közölte a rendőrség.

2013. október 22. 10:24

Az ügyészség szerint a hattagú ároktői banda 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal támadt rá gátlástalan, embertelen módon 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben és vidéken. Két idős ember belehalt sérüléseibe, és a vádhatóság szerint több másik esetben is megállapítható az emberölés kísérlete. Két éve folyik az ügyben büntetőper, melyben az ügyész a banda több tagjára tényleges életfogytiglant javasolt.

A banda két tagja október 4-én szökött meg a házi őrizetből annak ellenére, hogy a rendőrség napi hétszer ellenőrizte őket. A házi őrizet elrendelésekor a bíróság még nem alkalmazhatta automatikusan a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközt, mert az akkor hatályos jogszabály még a vádlott hozzájárulásától tette függővé annak használatát.

A 26 éves R. Henrik és az 51 éves id. R. Elemért október 9-én fogták el a svájci
Oftringenben. Mivel hozzájárultak egyszerűsített kiadatásukhoz, így a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak nem kellett kiadatási kérelmet előterjeszteni. A két szökevény hazahozatalát az Interpol szervezte. A szállítás a társszervekkel együttműködésben, a TEK szakemberei által kidolgozott előzetes terv szerint, szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott ‒ áll a rendőrség közleményében.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. október 22. 15:20
Annyira hiányoztak pedig itthon... Szerintem a Balog elvtársnak hiányoztak, szóval mondjuk el is tarthatná ezt a bandát a jogerős ítéletig...
kjkj945
2013. október 22. 13:42
És megint CSAK házi őrizetben lesznek mozgását nyomon követő technikai eszköz nélkül???
tóth mária
2013. október 22. 12:28
nyugalmazott tanár: bár úgy lenne! fizikailag "ezek" kigyúrt, garderobe-szekrényes alakok! egy kis kétkezi munka jár nekik.
szalámis hegedű
2013. október 22. 12:05
A fidesz még lát bennük fantáziát. Jók lesznek a CÖF békamenetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!