Rogán: A devizahitelesek többségének nem nőtt a törlesztőrészlete

2015. május 12. 16:22

A banki elszámolásban érintett devizahitelesek 77 százalékának csökkent vagy változatlan a törlesztőrészlete – mondta a gazdasági bizottság fideszes a testület keddi ülésén.

2015. május 12. 16:22

Rogán Antal elmondta: 51 százalék esetében egyértelműen csökkent, 26 százaléknál változatlan maradt. Kifejtette, hogy a tőketartozás szinte minden esetben komolyan csökkent, már csak azért is, hiszen a forintosításnak köszönhetően ezek a devizahitelesek mentesültek a hitelek átváltási árfolyamánál 17 százalékkal drágább jelenlegi svájci frank árfolyam hatásától.

Rogán hangsúlyozta: akiknek nőtt a törlesztőrészlete, azok egy része már több mint 90 napja nem tudja törleszteni a hitelét. Ezek a hiteleseknél ki kell dolgozni új megoldásokat, mert esetükben már a lakások, a lakhatás védelme a fontos – emelte ki, hozzáfűzve, hogy a kérdés megoldására vonatkozó javaslat akár nyáron a kormány és a parlament elé kerülhet.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2015. május 13. 12:56
Hazudsz köcsög, nagyon hazudsz. Jellemtelen vagy a csapatokkal együtt.
liberálzöld.
2015. május 13. 08:38
Hát ja ..... "Mi egy dolgot kértünk a kormánytól, hogy ne azon pironkodjunk, hogy a piaci árfolyamon forintosítsuk a hiteleket, mert azt gondolom, hogy ez méltánytalan lenne az emberekkel szemben, hiszen ők nem tudták, hogy mekkora árfolyamkockázatot vállaltak, ennek megfelelően az árfolyamkockázat egy részét mindenféleképpen a banknak kell állnia, és ebben adhat neki segítséget a kormány, ha erre a költségvetésnek van elegendő forrása" - mondta. "A forintosítás valahol a felvételkori és a mostani árfolyam között lesz, a konkrét számításokat várják a kormánytól." "A törvényi változásokkal a devizahitelesek több mint 90 százaléka határozottan jobban jár, törlesztőrészleteik 25-30 százalékkal csökkennek majd - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn"
rosszkutya
2015. május 13. 08:22
Csak egyszer kerülj a kezeim közé valami kihalt helyen...
2015. május 12. 21:23
A Fidesz-KDNP ezek szerint szavazat-optimalizálásra hajt, és a választásokon be akarja gyűjteni a bankok szavazatát. Érthető. A bankok támogatni is fogják a kormánypártokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!