Varga Judit: Ideológiai támadások érték Magyarországot és Lengyelországot

2020. április 17. 20:16

„Felemlegetik a jól bevált 7-es cikkelyes furkósbotot is” – fogalmazott a miniszter.

2020. április 17. 20:16

Varga Judit pénteken elmondta, a járványügyi helyzetben – amikor összefogásra és szolidaritásra lenne szükség, hogy leküzdjék a vírust – egyesek „előveszik a régi szólamokat”, forrásmegvonással fenyegetőznek, s arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy szankciókat alkalmazzon. „Én egészen elképesztőnek tartom ezt ebben a helyzetben” – hangsúlyozta.

Kiemelte azt is, a magyar kormány továbbra is az emberek egészsége védelmében fog eljárni; az a törvény, amit támadnak egyértelműen ennek a cselekvésnek a lehetőségét adja meg a kormány számára. „Kitartunk ezen célunk mellett, hogy mindenképpen – ebben a veszélyhelyzetben – arra koncentráljunk, ami a legeslegfontosabb és kizárjuk ezeket a politikai támadásokat, hiszen csak elhappolják az energiát a valós védekezéstől” – tette hozzá.

Varga Judit megjegyezte, hogy az állásfoglalás teljesen valótlan állításokat tartalmaz, például arra céloznak benne, hogy a kormány megvonta az Országgyűlés ellenőrzési jogosítványait. Pedig éppen ellenkezőleg történt – mondta –, hiszen a kormánynak rendszeresen be kell számolnia a meghozott intézkedéseiről, s az Országgyűlés bármikor visszavonhatja ezt a felhatalmazást.

Rámutatott, ellentétben bizonyos uniós tagállamokkal, a magyar parlamentnek rendkívül erős ellenőrzési jogkörei vannak a veszélyhelyzetben is. Kitért arra is, a dokumentum sok jogi pontatlanságot is tartalmaz, hiszen Magyarországon nem szükséghelyzetről, hanem veszélyhelyzetről van szó, s a kormány nem szükségállapotot hirdetett ki, mert az háborús körülményre utalna. „Tehát teljes félreértés, de az egyértelmű, hogy a politikai boszorkányüldözésnek az eszköztárába ez beletartozik” – fűzte hozzá. „Felemlegetik a jól bevált 7-es cikkelyes furkósbotot is” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 18. 14:09
Aki trágárkodik, az dühös. Aki dühös annak--általában nincs igaza, ezért durvul. Kifogyván az érvelésből, hallgatólagosan és látensen elismeri a másik igazát.
syphax
2020. április 18. 14:00
Viszont BŐSÉGES ÖRÖMMEL TÖLT EL, HA TÉGED COVY d. BÁRMIVEL IS BOSSZANTHATLAK!!!
catalina9
2020. április 18. 10:24
Varga Judit: Ideológiai támadások érték Magyarországot és Lengyelországot Ez 1993-ban történt: Magyarországra nézve ma a fasizmus a legnagyobb veszély" mondta 1993 tavaszának(!) egyik délutánján SOROS GYÖRGY milliárdos azoknak a fideszeseknek, akik ebédmeghívást kaptak tőle. Az asztalnál három vendég ült: Ungár Klára (fodorista fideszes) Kövér László és Orbán Viktor. Soros arról beszélt a fiatal politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyaránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa ELVET mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI. (hogy honnan tudta ezt? talán onnan, hogy ő és az NGObandája irányítja ezt a vádolást) Soros többek között azért érkezett Budapestre, hogy meggyőzze a Fidesz vezetőit arról, hogy a következő választások után koalícióra kell lépniük a szocialistákkal és liberálisokkal. Ez LEHETETLEN. Ez ellentmondana annak, amit képviselünk. Válaszolta Orbán."
airmax
2020. április 18. 10:16
Bocs a duplázás ért..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!