Ki állítja meg a fényevőket?

2013. április 19. 17:27

Öngyilkosságra felhívó szektákat egyetlen civilizált állam sem tűr meg, márpedig itt erről van szó.

2013. április 19. 17:27
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

Meg az is biztos, hogy a fényevők, akik honlapokat üzemeltetnek, tréningeket tartanak, és híveket gyűjtenek Magyarországon is, súlyos veszélyt jelentenek. Bármennyire fontos a vallási és lelkiismereti szabadság, öngyilkosságra felhívó szektákat egyetlen civilizált állam sem tűr meg, márpedig itt pontosan erről van szó. A fényevő (pránaista) az, akivel elhitették, hogy csak akkor lehet boldog, ha nem eszik (sőt, a tökéletes állapot az, ha nem is iszik.) »Amikor az illúzió elszáll, rájössz, hogy csak étel nélkül tudod igazán élvezni az életed. Irigység helyett sajnálattal tekintesz az evőkre« – hirdetik.

A valóság ezzel szemben az, hogy aki nem eszik, meghal. Ebben azért létezik konszenzus a normálisnak nevezhető emberek közt. Az áldozat spirituális keresgélés közben útvesztőbe jut: elhisz egy életveszélyes hazugságot. Aki pedig egy hazugságot elhisz, és valamiképp az önszuggesztió útján boldogságérzetet tapasztal, az nagyon könnyen fanatikussá válhat, vagyis ugyanezt a boldogságot a szeretteivel is meg akarja tapasztaltatni. Nem tudhatjuk, hányan vesztek oda emiatt Magyarországon, nyilván nem minden kiszáradás vagy éhhalál oka ismert. Egy bizonyíthatóan »fényevés« miatti tragédia nyilvánosságot kapott néhány éve. Mennyi kell még, hogy az állam fellépjen a jelenséggel szemben?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grüezi
2013. április 20. 13:32
A börtönlakókat szívesen tanítanám erre, ha már a kórházakban jó úton haladnak...
Zsandár
2013. április 20. 13:19
==egy független bizottságnak kéne dönteni== Amelynek te lennél az elnöke, ugye, te szarházi féreg libbant provokátor! Takarodj vissza a....ba és egyél sötétséget! Nem akadt még egy férfi sem, aki végre nőfélét csinálna belőled?!
bornemiszabela
2013. április 20. 06:40
mijabaj, Balavány? ez a demokráciátok, buzikorzó, fényevés, hajléktalanok.
IgazságosIzomViktor.
2013. április 19. 22:49
A fényevőket majd E.T.megállítja.Én már figyelem a ballibsiket egy ideje,és ők a felelősek a fényevésért!Az utóbbi 3 évben Magyarország jobban eszi a fényt.....Mert kaját lassan már nem tudunk,akkora a gazdasági siker.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!