Vizsgálatot az ároktői szökés ügyében!

2013. október 06. 14:15

Két hét alatt nemhogy rend nem lett, hanem az igazságszolgáltatás csődjét jelzi, hogy négy év alatt sem születik rablógyilkosság gyanúja miatt börtönben lévő emberek ügyében ítélet.

2013. október 06. 14:15
Dorosz Dávid
MTI-OS

„Azonnali vizsgálatot követelünk a szökésben lévő gyilkossággal gyanúsított bűnözők ügyében. A hétvégén két gyilkossággal gyanúsított személy szökött meg házi őrizetből, ahova fél évvel ezelőtt kerültek azért, mert letelt az a törvényben meghatározott négy év ami alatt ítéletnek kellett volna születnie az ügyben. Két hét alatt nemhogy rend nem lett, hanem az igazságszolgáltatás csődjét jelzi, hogy négy év alatt sem születik rablógyilkosság gyanúja miatt börtönben lévő emberek ügyében ítélet. Ezek után pedig a rendőrség nem képes a házi őrizetbe engedett gyanúsítottak szökését megakadályozni. Történik mindez úgy, hogy közben Geréb Ágnes is házi őrizetben van.

Ezek az események is a kormány és Pintér Sándor teljes szakmai kudarcát mutataják: a melldöngető nagy szavakat, pancser lépések, és teljes csőd követték.

Az Együtt – PM Szövetség azonnali vizsgálatot követel a belügyminisztertől és az igazságügy minisztertől: hogyan történhet meg az, hogy négy év alatt sem születik a lehető legsúlyosabb bűncselekmény miatt ítélet, és hogyan lehetséges, hogy az állítólag sokezer fővel megemelt létszámú rendőri állomány arra sem képes, hogy a gyilkossággal gyanúsított emberek szökését megakadályozza. A vizsgálat elrendelésével párhuzamosan le is mondhatnak, amennyiben nem gondolják hogy rendben van, hogy egy ilyen ügy is politikai következmények nélkül marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 07. 07:25
Ezért kell érinthetetlen kasztként tisztelni az igazságszolgáltatást: az igazságszolgáltatás csődjét jelzi, hogy négy év alatt sem születik rablógyilkosság gyanúja miatt börtönben lévő emberek ügyében ítélet. Valakiknek ez az érdeke. A zavarkeltés, a bűn terjedése, a biztonság korlátozása.
Krupp Skya
2013. október 07. 06:53
Milyen cipó képet visel ez a képviselő. Biztos van mit aprítania a macesz közé!
Wagner Hopkins
2013. október 06. 22:00
Marhafelsálfejü pszeudo Sasjózsi: ti hoztátok a törvényt, hogy az elözetes nem lehet 3 évnél hosszabb.
ciseaux
2013. október 06. 21:15
a.) Ez a zsidó ügyvéd azért kap rohamot, mert nincs itélet és megszöknek a vádlottak.. b.) Ez a zsidó ügyvéd azért kap rohamot, mert a védencét előzetes letartóztatásban tartja a bíróság... c.) Ez a zsidó ügyvéd azért kap rohamot, mert a kisebbségi jogok meg az egyetemes emberi jogok sérülnek a... d.) Ez a zsidó ügyvéd Strasbourgban és Den Haag-ban veri az ajtókat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!