Jövedelmező az adatintegrációs biznisz

2021. április 04. 22:44

A márciusban nyilvánosságra hozott jelentés szerint a Thoma Bravo bizonyos feltételek mellett, a Talend részvényekért 66 dollár (kb. 55,54 euró) készpénzt fizet. Az ajánlat, mely a Talendet körülbelül 2,4 milliárd dollárra becsüli, mintegy 29 százalékos prémiumot jelent a Talend március 9-ei záróárához képest, és 81 százalékos prémiumot az elmúlt tizenkét hónap volumennel súlyozott átlagárához képest.

2021. április 04. 22:44
null

A Talend igazgatótanácsa egyhangú döntéssel, jóváhagyta a felvásárlási jegyzőkönyvet.

A Talendről

A Talend Data Fabric az egyetlen olyan platform, amely az összes adatintegrációs és irányítási képességet egyesíti az adatokkal való munka minden szempontjának egyszerűsítése érdekében.

A céget eredetileg 2004-ben, Franciaországban alapították, majd később tevékenységeinek nagy részét Amerikába helyezte át, ahol fenntartja a globális központját Kaliforniában, Redwood városában. 

A Gartner legfrissebb jelentése is bizonyítja a Magic Quadrant-ban, hogy a Talend 2020-ban vezető piackutató volt az adatintegrációban.

2020 egészében a Talend 287,5 millió dolláros bevételre tett szert, ami 16 százalékos növekedést jelent a 2019-es 247,9 millió dollárhoz képest. A társaság évi nettó vesztesége 79,6 millió dollár volt, szemben a 2019-es 61,5 millió dollárral.

„Örömmel haladunk előre a Thoma Bravoval, mivel a tranzakció meggyőző és biztos pénzértéket fog nyújtani a Talend részvényeseinek. A megállapodás hosszútávú stratégiai előnyökkel jár, mind az ügyfeleink, mind az alkalmazottaink és más érdekeltek számára” – nyilatkozta Steve Singh, a Talend igazgatótanácsának elnöke. 

A Thoma Bravoról

A Thoma Bravo vezető magántőke-társaság, amely a szoftverek és a technológia-alapú szolgáltatási szektorra összpontosít. Mintegy 77 milliárd dollár kezelt vagyonnal 2020. december 31-e óta növekedési kezdeményezésekbe fektet be a bevétel és a jövedelemáramlás felgyorsítása érdekében. A cégnek San Franciscóban és Chicagóban is vannak irodái.

2020-ban megvásárolta a Sophos brit biztonsági szoftvereket és hardvereket gyártó cégét is.

Seth Boro, a Thoma Bravo ügyvezető partnere elmondta, hogy örömmel folytatják a munkát a Talend menedzsment csapatával együttműködve a felhőalapú adatintegrációs piacon.

A tranzakció befejeztével a Talend, amely jelenleg a Nasdaq tőzsdén kereskedik, végleg magántársasággá válik. A megállapodás előtt a vállalat részvényárfolyama gyorsan emelkedett, és kis híján megegyezett a Thoma Bravo ajánlatával.

A cikk szerzője: Sipiczki Fruzsina
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!