Orosz katonai repülőgépek jelentek meg az amerikai határnál

2024. január 12. 15:22

A gépek teljes repülési ideje körülbelül 8 óra volt.

2024. január 12. 15:22

Két orosz Il-38N típusú tengeralattjáró-elhárító repülőgép hajtott végre többórás repülést a Bering-tenger felett, és tengeralattjárók felkutatását gyakorolta – közölte pénteken az orosz Csendes-óceáni Flotta.

A Bering-tengeren húzódik Oroszország és az Egyesült Államok tengeri határa. A tájékoztatás értelmében a két gép teljes repülési ideje körülbelül 8 óra volt. A harci kiképzésen tapasztalt pilóták vettek részt.

A feltételezett ellenség tengeralattjáróinak felkutatását követően tengeralattjáró-elhárító repülőgépek visszatértek a kamcsatkai bázisrepülőtérre.

A közlemény szerint a repülőgépek tengeralattjárók csoportos felkutatásának és osztályozásának taktikai technikáját gyakorolták, radar- és hidroakusztikus eszközökkel követve őket.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint az Il-38-as közepes hatótávolságú tengeralattjáró-elhárító repülőgép, felszállósúlya 68 tonna, harci sugara 2200 km, maximális repülési magassága pedig 8000 méter. Akár 8400 kilogramm harci terhet – tengeralattjárók elleni bombákat, torpedókat és tengeri aknákat – is szállíthat. Tizennégy órán át képes járőrözni.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. március 19. 12:27
"Kovács UbulBitrex® 2024. január 12. 17:42 Muszkák vs. jenkik. (Jézus zsidó volt. Legrégibb keresztény örményekért nem igazán törtétek magatokat Karabahban.)" Hát ugye a sorosista jereváni majom bejelentette, hogy százvalahány Tocska-U rakétát ad át fuckrajnának, aztán sír, hogy a NATO (ahol a legközelebbi "nagy ország" épp Törökország vagyis Azerbajdzsán "keresztapja") sem védi meg, meg Putyin sem. De a 8 milliós örmény diaszpóra sem törte magát az USA-ban.
papalimapapa
2024. március 19. 12:05
Újfent sziporkázik a mandineres képszerkető, a szakmája gyöngye... A cikk erről a repülőről szól: Ilyushin Il-38 "Dolphin" (az interneten a képe elérhető - NATO azonosító neve: May), de az okostojás szakértő illusztrációként MIG 29-es vadászgépeket vág be. Bravó! Lustaság vagy fogalmatlanság? Lehet mindkettő. Együtt veszélyes!
Osztap_Bender
2024. március 02. 13:20
Idióta újságíró, szerkesztőség és a többiek! A közölt képen 3 darab sugárhajtású repülőgép látható. Gondolom ezt még látjátok gülü szemeitekkel. Az IL 36-os, az IL 18-as személyszállítóból kifejlesztett propelleres (légcsavaros) katonai használatra szánt repülőgép. A légcsavarokat már nem dugattyús motorok, hanem szintén gázturbinák hajtják. Egy ilyen gép mérete többszöröse a képen láthatóknak. A technikai analfabetizmus itt is kitör a zsúrpubikból. Pedig jól tudják, Lenin elvtárs is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni! Ezeknek aztán beszélhetne.
Akitlosz
2024. január 12. 17:43
Nem biztos, hogy az ellenség feltételezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!